Ajuntament de L'Hospitalet
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Veure imatge de L’Ajuntament de L’Hospitalet, capdavanter en administració digital (nova finestra)
03/07/2024 10:00:00
Administració Oberta

L’Ajuntament de L’Hospitalet, capdavanter en administració digital

Ha obtingut la 3a posició en els Reconeixements Administració Oberta en la categoria de municipis de més de 50.000 habitants

L’Ajuntament de L’Hospitalet ha obtingut la 3a posició en la 9a edició dels Reconeixements Administració Oberta en la categoria de municipis de més de 50.000 habitants. Es tracta del reconeixement com a ens capdavanters en transformació digital que atorga anualment l’Administració Oberta de Catalunya (AOC) als ajuntaments i consells comarcals d’acord amb la metodologia de l’índex de Maduresa Digital.

Aquest és el tercer any que l'Ajuntament aconsegueix la 3a posició dels ajuntaments de més de 50.000 habitants. La primera vegada que l'Ajuntament va accedir als Reconeixements va ser el 2020.

El certificat var ser recollit pel gerent de l’Ajuntament, Antoni Rivera, en un acte que va tenir lloc dimarts a la tarda a Salou. Rivera va estar acompanyat per la la cap de Servei d'Organització i Projectes de Millora, Yolanda Linares, i el cap de Secció de Projectes i Desenvolupament, Max Soria.

L’objectiu dels Reconeixements Administració Oberta és valorar i reconèixer la implantació i l’ús dels serveis d’administració electrònica i la consegüent transformació digital en la relació amb la ciutadania i en la gestió interna i el govern obert.

Aquests reconeixements es donen d’acord amb l’índex de Maduresa Digital que realitza l’AOC i que es determina a partir de l’anàlisi de més de 30 indicadors objectius, que avaluen els drets digitals, les activitats dels serveis digitals i el govern obert. Actualment, es calcula per a 947 ajuntaments i 41 consells comarcals.

La ciutat està immersa en el desenvolupament del projecte L’Hospitalet 6.0, un pla de digitalització que convertirà L’Hospitalet en una ciutat plenament connectada on no hi haurà la bretxa digital, amb una administració digitalitzada i accessible; amb un teixit productiu que aprofitarà les oportunitats de la digitalització, i on es fomentarà el talent, la formació i les oportunitats laborals.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400