Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
09/02/2021 14:30:00
14F Eleccions al Parlament de Catalunya

Votar el 14F és segur

S’han habilitat noves seus electorals, s’han mobilitzat 600 persones, entre treballadors municipals i altres, i s’ha assignat un responsable de seguretat sanitària a cada col·legi electoral

Es recomana als electors portar el sobre del vot preparat i respectar les franges de votació establertes

L’Ajuntament de L’Hospitalet té a punt el dispositiu que ha de garantir la seguretat de tots els electors i membres de les meses electorals durant la jornada electoral del 14 de febrer.

Per primer cop, el nombre de col·legis s’ha ampliat fins a 59, i s’han habilitat 19 equipaments nous, més amplis i ben ventilats, per complir les mesures sanitàries i de prevenció anti-Covid i garantir la seguretat de tothom.

Durant el desenvolupament de la jornada, es mobilitzaran 600 persones, entre treballadors municipals i altres, i es destinarà a cada col·legi electoral un/a responsable de seguretat sanitària, que controlarà que l’espai compleixi totes les mesures, coordinarà el personal que participa en el funcionament de la jornada (de consergeria, de neteja i de l’Administració) i vetllarà perquè les persones que vagin a votar respectin les mesures sanitàries.

Cada seu electoral tindrà marcats els itineraris d’entrada i de sortida, s’hi controlarà l’aforament, s’hi organitzaran les cues i s’hi garantirà el manteniment de les distàncies de seguretat entre persones, així com la disponibilitat de material i d’equips de prevenció per a les persones mobilitzades.

A més, tots els col·legis electorals seran desinfectats abans i després de la jornada i a cada centre hi haurà servei de neteja per garantir les condicions higièniques adequades.

Per agilitzar el procés i evitar aglomeracions, és important que tothom sàpiga quin és el col·legi i la mesa electorals assignats, i que vagi a votar en la franja recomanada. Per a qualsevol dubte, es pot acudir al web municipal www.l-h.cat. L’Ajuntament, a més, ha penjat cartells informatius a les escales dels veïns que canvien de seu electoral i els ha enviat notificacions del canvi.

Per entrar als col·legis, serà obligatori portar mascareta, desinfectar-se les mans amb gel hidroalcohòlic a l’entrada i a la sortida i mantenir la distància de seguretat a les cues, tant a l’interior com a l’exterior. A més, es recomana als electors portar el sobre de votació preparat des de casa per no haver de tocar les paperetes, i tenir a punt el document d’identitat, que hauran de mostrar als membres de la mesa.

L’horari per a les votacions és de 9 a 20 hores, amb franges horàries recomanades per garantir el vot a tothom: de 9 a 12 h, per a persones de risc; de 12 a 19 h, per a persones no pertanyents a cap col·lectiu de risc, i de 19 a 20 h, per a persones positives en coronavirus o en quarantena per contacte estret amb un cas positiu.

A L’Hospitalet, 173.629 persones estan convocades diumenge a les urnes. 2.409 votaran per primer cop i 65.176 (el 40 % de l’electorat) ho faran en un col·legi diferent de l’habitual.
 

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400