Ajuntament de L'Hospitalet
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
05/12/2019

Més de 100 alumnes de l'Hospitalet participen en una activitat de sensibilització contra la contaminació atmosfèrica

Els temes debatuts s’alinien amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible de la ONU, i es treballen en el context de la declaració d’emergència climàtica
Aquest passt, 3 de desembre, i dins del marc dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides, 110 alumnes de primària i secundària i els seus tutors/es, provinents de 30 centres educatius públics i concertats del municipi de L’Hospitalet de Llobregat, han participat en una dinàmica de treball durant dues hores, a l’Espai Jove de Ca N’Arús. L’objectiu d’aquesta activitat ha estat fer partícips infants i joves del disseny d’accions que contribueixin a reduir la contaminació atmosfèrica al territori metropolità. L’activitat ha estat impulsada conjuntament entre l’àrea d’educació, esports i joventut i l’àrea d’Espai Públic, Habitatge, Urbanisme i Sostenibitat de l’Ajuntament de L’Hospitalet de Llobregat.

Ha comptat amb la col•laboració amb l’AMB, que actualment està liderant la lluita contra la contaminació atmosfèrica al territori metropolità, centrada en la implantació de la Zona de baixes emissions (ZBE) Rondes de Barcelona. L’AMB també aborda les mesures per a la qualitat de l’aire al seu programa d’educació per a la sostenibilitat, Compartim un Futur, compta amb diverses activitats dedicades a la millora de la qualitat de l’aire, així com a la mitigació del canvi climàtic, seguint els objectius del Pla Clima i Energia 2030.

Enfoc global sobre l’emergència climàtica

Durant l’activitat, els alumnes, tutors i tutores han debatut sobre 4 eixos, entorn de la situació d’emergència climàtica actual. Així, els temes proposats han estat:
 
  • Mobilitat, emissions i salut
  • Aigua
  • Biodiversitat i verd urbà
  • Energia, residus i economia circular.

El debat ha analitzat com incidir positivament en aquests eixos des de diferents àmbits: a casa, a l’escola i amb els amics/gues i coneguts/des. Finalment, cada grup de treball ha generat un document de propostes. Els grups compartiran i explicaran aquestes resolucions a la resta dels seus companys i companyes de classe durant els propers dos mesos, i recolliran les propostes i bones pràctiques que ja s’estan duent a terme, per tornar-se a trobar en una jornada a principis de febrer del 2020 i posar-les en comú.
 

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400