Ajuntament de L'Hospitalet

Notícies

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Google Plus

01/06/2017
Medi Ambient

L’Hospitalet celebra el Mes de la Natura i el Medi Ambient

Dins dels actes, es presentarà el Pacte local pel canvi climàtic i l’adhesió de L’H a la Xarxa de Ciutats per la Bicicleta
 
Veure imatge de  L’Hospitalet celebra el Mes de la Natura i el Medi Ambient (nova finestra)
L’Hospitalet commemora aquest any el Dia Mundial del Medi Ambient (5 de juny) amb tot un seguit d’activitats al llarg del juny, englobades en el Mes de la Natura i el Medi Ambient, relacionades amb la biodiversitat, la qualitat de l’aire, la gestió de residus i el consum responsable.

Dins dels actes previstos, es presentarà el Pacte local pel canvi climàtic, amb l’inici d’un procés participatiu que té com a objectiu cercar les accions oportunes per afrontar aquest repte mediambiental, i es faran diverses accions per fomentar l’ús de la bicicleta al municipi, amb l’adhesió de L’Hospitalet a la Xarxa de Ciutats per la Bicicleta.

Un altre aspecte destacat d’aquest Mes de la Natura i el Medi Ambient és la participació dels infants i joves, amb actes com la cloenda del curs 2016-2017 de l’Agenda 21 Escolar que s’ha fet avui al Centre Cultural Metropolità Tecla Sala, centrat en l’energia. Els centres educatius participants han compartit projectes i han fet diversos tallers, amb activitats que han comptat, entre d’altres, amb un autobús híbrid, un circuit de bicicletes i una cuina solar.

A l’acte de cloenda del curs de l’Agenda 21 Escolar han participat més de 400 alumnes de primària i secundària, amb tallers que han anat a càrrec de diverses entitats, institucions i empreses col•laboradores, com Solidança, TPK, El Casalet, BaixBus, ICAEN, Serveis Educatius Tecla Sala, Guàrdia Urbana, AMB i Diputació de Barcelona. En total hi ha 33 centres educatius de L’Hospitalet adherits a l’Agenda 21 escolar.

L’activitat ha rebut la visita de l’alcaldessa, Núria Marín; del tinent d’alcaldia d’Espai Públic, Habitatge, Urbanisme i Sostenibilitat, José Castro; del tinent d’alcaldia de Seguretat, Convivència i Civisme, José M. García Mompel, i del regidor adjunt de Medi Ambient i Sostenibilitat, Rafael Jiménez.

El regidor Rafael Jiménez ha explicat que amb la cloenda de l’Agenda 21 Escolar “encetem un programa d’activitats pedagògiques que s’adreça a tota la població però que té els més joves com a protagonistes, ja que per a ells és més fàcil canviar hàbits i, en molts casos, fan de promotors d’aquests canvis a les seves famílies. Comptem amb ells a l’hora de fer de la nostra una societat més sostenible”.

Altres actes programats al Mes de la Natura i el Medi Ambient, durant tot el juny, estan relacionats amb l’autoreparació d’objectes espatllats, l’estalvi d’aigua i energia, el canvi climàtic, l’ús de la bicicleta, la contaminació acústica i el coneixement de les aus i els arbres singulars de la ciutat. També hi tindrà lloc la trobada de final de curs dels padrins del riu Llobregat, per fer-ne balanç i preparar nous projectes per al proper curs.Últimes notícies

Veure imatge de El Ple aprova l’ampliació de Fira (nova finestra)
Veure imatge de Pau Solanilla presenta a Torre Barrina el llibre La república de la reputación: economía, poder y emociones (nova finestra)
Veure imatge de Instal·lada una placa commemorativa a Dani Infante en la parada d’autobús de l’Hospital Duran i Reynals (nova finestra)
Veure imatge de La multiculturalitat i la diversitat centren les Jornades Formatives per a Consellersi Conselleres Escolars (nova finestra)
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400