El procés d’aprenentatge d’hàbits alimentaris és especialment important durant els primers anys de vida ja que, a més de facilitar un bon estat nutricional i un creixement òptim, pot ajudar a consolidar l’adquisició d’hàbits saludables per a l’edat adulta.
La infància es caracteritza per ser l’etapa on hi ha un major creixement físic i desenvolupament psicomotor. Això significa que l’alimentació i el descans han de proporcionar energia per mantenir les funcions vitals, i també cobrir unes necessitats més grans relacionades amb el creixement i la maduració.
En el reportatge realitzat a l’escola bressol la Casa dels Arbres podem veure una mostra gràfica del model educatiu que impulsem a l’Hospitalet el qual promou, entre d’altres aspectes, que l’espai de menjador sigui de qualitat, tant des del punt de vista nutricional com higiènic, sensorial i educatiu. També posar èmfasi en aspectes educatius claus en la socialització i la convivència fomentant la participació de les famílies al centre educatiu.
Al menjador de les bressols municipals promovem la varietat gastronòmica incorporant aliments de temporada, locals i de proximitat ajudant, d’aquesta manera: la identificació, la descoberta i l’acceptació progressiva dels diferents aliments i plats i educant a l’infant en el plaer de menjar amb moderació.
Podeu veure el reportatge al següent enllaç:
El menjador 0-3 a l'Escola Bressol