Ajuntament de L'Hospitalet
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter

11/12/2019


Espai Públic

L’Hospitalet afavoreix la biodiversitat en les zones enjardinades   

Els jardins amb plantes vivaces que combinen espècies vegetals diverses beneficien l’aparició d’insectes i aus i naturalitzen l’espai

Veure imatge de  L’Hospitalet afavoreix la biodiversitat en les zones enjardinades    (nova finestra)
L’Ajuntament ha posat en marxa una nova iniciativa per afavorir la biodiversitat en les zones enjardinades de la ciutat, seguint els criteris del Pla director del verd urbà. Es tracta de les plantacions mixtes, un nou concepte de jardineria on es combinen espècies i varietats vegetals diverses que aporten una gran biodiversitat, i que beneficien l’aparició d’insectes i aus que ajuden a naturalitzar l’espai.

En aquestes plantacions es barregen espècies vegetals de diferents volums, colors i textures, amb poques necessitats de reg, que es fixen a terra de manera estratègica per aportar tocs de natura a espais urbans com rotondes, places i zones enjardinades.

Fins ara, s’ha fet aquest tipus de plantació a la rotonda de la plaça de la Pubilla Cases i a espais enjardinats de la plaça de Mossèn Homar, de la plaça de Puig i Gairalt, i de les noves rampes accessibles a l’avinguda de Can Serra i a l’entrada de l’Escola Sant Josep-el Pi. L’objectiu és estendre aquest model que fomenta la biodiversitat a altres indrets de la ciutat.

En aquests espais s’hi han plantat espècies vegetals com la Lobelia speciosa, de fullatge verd enrogit i flors vermelles; la Salvia superba Merleau, de flors punxegudes de to blau violeta; o la Trollius europaeus Lemon Supreme, de fulles lobulades verdes i flors de color groc llimona en forma de bol.

Aquestes plantes vivaces afavoreixen la presència d’animals com la mallerenga carbonera, un petit ocell insectívor i granívor; la marieta de set punts, coleòpter gran consumidor de pugons, i les abelles solitàries, que són silvestres, sense reina, i no agressives.

El jardí on s’aplica aquest model, amb espècies diferents segons l’època de plantació, és un espai viu en contínua evolució. A la primavera, la floració és molt abundant, plena de color i pol•linitzadors; a l’estiu, apareixen les espigues de les gramínies que atrauen els ocells, i que es tornaran de tons torrats a la tardor; i a l’hivern, el jardí resta en repòs.

Últimes notícies

Veure imatge de L’Hospitalet convocarà al setembre 25 noves places d’agents de la Guàrdia Urbana (nova finestra)
Veure imatge de L'Hospitalet compta des d'avui amb 38 nous agents de la Guàrdia Urbana (nova finestra)
Veure imatge de Ajuntament i agents econòmics i socials redacten el nou Pacte local per l’ocupació 2020-2023 (nova finestra)
Veure imatge de El Pacte de ciutat de L’Hospitalet comença a caminar amb més de 650 propostes (nova finestra)
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400