Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
29/10/2020

Es posa en marxa un programa per enfortir la convivència als centres educatius 

UN COP FINALITZIN ELS TALLERS, ES POSARÀ EN MARXA LA XARXA DE CONEIXEMENT I INTERCANVI DE BONES PRÀCTIQUES

L’Ajuntament de L’Hospitalet, a través de l’Àrea d’Educació, Innovació i Cultura, ha posat en marxa un projecte per enfortir la convivència als centres educatius de la ciutat a partir de les pràctiques restauratives.

Les pràctiques restauratives ofereixen eines que permeten prevenir, detectar, gestionar i resoldre situacions de conflicte o problemes amb l’objectiu de crear espais de diàleg que aprofundeixin en la relació i en la creació de comunitats connectades. D’aquesta manera s’aconsegueix millorar la convivència i reforçar els vincles entre les persones afectades per aquestes situacions, posant   l’accent en la comunitat, en la reconstrucció de relacions, en la responsabilitat i en la confiança per a la prevenció i resolució de conflictes.

L’objectiu del programa és, a través de tallers, formar els integrants de la comunitat educativa (personal docent i administratiu, alumnat i famílies) en les pràctiques restauratives. A cada centre es fa un taller en línia interactiu de quatre sessions. Està previst que durant aquest curs participin en aquesta experiència un total de 14 centres.

Un cop finalitzin els tallers, es posarà en marxa la Xarxa de Coneixement i Intercanvi de Bones Pràctiques, formada pels centres educatius, tècnics municipals i l’equip del Centre de Mediació per crear projectes conjunts.

La iniciativa la impulsa l’Àrea Municipal d’Educació, Innovació i Cultura amb la col·laboració del Servei de Mediació Comunitària i el Departament d’Educació, a través del Centre de Recursos Pedagògics.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400