Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
28/02/2019

Campanya per donar a conèixer la nova Ordenança de protecció, control i tinença d’animals

La campanya inclou la distribució de cartells i díptics informatius i de bidons per portar l’aigua per esbandir les miccions dels animals
L’Ajuntament ha posat en marxa avui una campanya divulgativa per donar a conèixer la nova Ordenança de protecció, control i tinença d’animals, que, un cop  finalitzada la tramitació administrativa, entrarà en vigor el proper mes de març, un cop es publiqui l’edicte corresponent als diaris oficials. El nou text reemplaça l’anterior i és fruit d’un llarg procés participatiu per incorporar propostes de la ciutadania en aquesta matèria.

La nova ordenança té dos eixos principals que versen principalment sobre el benestar i la protecció de l’animal i la convivència responsable i civisme a l’espai públic.

Així, per exemple, en l’àmbit de la convivència, la nova ordenança prohibeix deixar els animals a terrasses, balcons, finestres, galeries i altres espais oberts, entre les 22 hores i les 8 hores. Tampoc es poden deixar els animals en aquests espais quan puguin causar molèsties al veïnat, en les hores diürnes. El text també recull que les miccions dels animals les han de fer als embornals del clavegueram o als escocells descoberts dels arbres, i en el supòsit que l’animal miccioni fora dels llocs autoritzats, els propietaris estan obligats a netejar els llocs, ruixant-los immediatament amb aigua. Aquesta darrera mesura no entrarà en vigor fins d’aquí sis mesos, per tal que la ciutadania s’adapti a la nova norma.

La campanya inclou la distribució de cartells i díptics informatius i de bidons per portar l’aigua per esbandir les miccions dels animals. La ciutadania pot passar a recollir aquest material per les regidories de districte i, pròximament, per les botigues i clíniques veterinàries que s’han adherit a la campanya.

A l’apartat del benestar i protecció dels animals, el nou text recull la restricció de l’ús dels animals per a activitats públiques. En aquest sentit, a partir d’ara no es permetrà l’entrada ni la instal•lació al municipi d’espectacles públics, circs ni altres activitats semblants on s’utilitzin o s’exhibeixin els animals (encara que no es tracti d’espècies protegides), en especial animals salvatges, tot i que no participin de l’espectable. Respecte a la tipologia de collars, cadenes i morrions adients, la nova ordenança prohibeix l’ús dels morrions que impedeixen a l’animal obrir la boca en el seu interior.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400