Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
21/01/2021 12:30:00
Dinamització local

Es posa en marxa el Pacte local per l’ocupació 2020-2023

Un cop constituïts els òrgans que regiran el Pacte, es treballarà per definir i implementar les mesures recollides per les entitats signants

L’Ajuntament de L’Hospitalet i els principals agents socioeconòmics de la ciutat —UGT, CCOO, AEBALL i PIMEC— han constituït aquest matí el Consell General del Pacte local per l’ocupació i el desenvolupament econòmic 2020-2023. Un cop constituït el Consell General, s’ha encarregat al Comitè Permanent dissenyar i implementar les mesures contingudes en el Pacte local.

La sessió, que s’ha fet per videoconferència, ha comptat amb l’alcaldessa, Núria Marín, que ha felicitat els agents participants per la feina realitzada i pel consens aconseguit, fonamental per afrontar els grans reptes de la ciutat.

El Pacte local per l’ocupació està dotat d’un milió d’euros per executar les iniciatives previstes fins al 2023. Entre d’altres, destaquen la promoció d’ocupació digna i de qualitat; la millora de la competitivitat de les empreses; el suport a l’emprenedoria, als autònoms i a les micropimes, i la millora de l’ocupabilitat de la població activa.

Aquest acord té com a objectiu una major i millor coordinació de les diferents polítiques municipals que incideixen sobre el desenvolupament econòmic amb especial atenció als col·lectius més vulnerables i amb majors dificultats per accedir a una feina. Aquestes accions s’associen també als objectius de desenvolupament sostenible de les Nacions Unides (ODS).

A més, el Pacte local per l’ocupació i el desenvolupament econòmic ha estat un dels participants i impulsors del Pacte de ciutat per a la reactivació socioeconòmica i per minimitzar els efectes negatius de la crisi sanitària en els sectors i col·lectius més afectats.

La renovació del Pacte local per l’ocupació és fruit del treball realitzat pels representants municipals i el de les diferents organitzacions en un temps rècord i en circumstàncies excepcionals, a causa de la Covid.

Des de la signatura del primer Pacte local per l’ocupació, fa gairebé vint anys, aquesta iniciativa demostra la seva vigència com a referent d’espai de diàleg i de concertació social, dedicat a fomentar una ocupació digna i una activitat econòmica de qualitat. El Pacte local continua treballant per la ciutat i per aportar el seu bagatge i aconseguir accions d’impacte que permetin oferir noves vies per fer front a la situació socioeconòmica actual.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400