Ajuntament de L'Hospitalet
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Veure imatge de Setmana Internacional dels Arxius (nova finestra)
11/06/2024

Setmana Internacional dels Arxius

Des de l'Arxiu hem engegat el projecte "L'Arxiu a les Aules" per a fer difusió del patrimoni documental en les escoles de la ciutat. Aquesta activitat està dirigida als alumnes d'I5 a 6è de primària, nens i nenes entre 5 i 12 anys, als que mostrem alguns documents i fotografies antigues. A través d'aquests documents els expliquem com era l'Hospitalet del segle passat. Com es va transformar d'un municipi bàsicament agrícola i industrial en la ciutat que ells i elles coneixen ara. Els animem a comentar i fer les preguntes que els desperti la seva curiositat, i per finalitzar els demanem que facin un dibuix sobre el que han vist.

Aprofitant la Setmana Internacional dels Arxius (del 3 al 9 de juny) hem preparat un vídeo de difusió sobre aquesta activitat que podeu veure clicant en el següent enllaç.

La Televisió de l'Hospitalet, al seu programa Aula L'H del 29 de maig, també s'ha fet ressò d'aquesta iniciativa. Podeu veure la notícia en aquest altre enllaç.

A més, durant la Setmana Internacional dels Arxius vam visitar dues classes de 5è de primària de l'Escola Paco Candel, del barri de Santa Eulàlia.

A partir de les fotografies històriques de l'Hospitalet que els vam ensenyar, els nens i nenes van fer els dibuixos que podeu veure en aquest vídeo: Mostra de dibuixos de l'Escola Paco Candel.

I al Portal d'Imatges hem fet una exposició on també hi trobareu dibuixos d'alumnes de tercer de primària de l'Escola Balaguer del barri de la Florida: Exposició virtual l'Arxiu a les aules.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400