Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Veure imatge de  Bellvitge, mig segle d’història (nova finestra)
03/09/2015
Festes populars

Bellvitge, mig segle d’història

Del 5 al 13 de setembre, el barri celebra la Festa Major, que enguany té com a eix central els actes al voltant del 50è aniversari   Una exposició instal•lada a la plaça de la Cultura permet fer un recorregut per la història de Bellvitge, un exemple d’integració urbana i social
Del 5 al 13 de setembre, Bellvitge celebra la seva Festa Major, una festa que marca l’inici del nou curs, un cop acabat el parèntesi vacacional. Enguany, la celebració té com a eix central els actes al voltant de la commemoració del 50è aniversari del barri.

Una de les activitats que centraran l’atenció dels visitants és l’exposició “Sóc de Bellvitge. 50 anys (1965-2015)”, que es podrà visitar tots els dies de 18 a 22 hores, en un envelat instal•lat a la plaça de la Cultura. La mostra, organitzada per la Comissió Bellvitge 50 amb la col•laboració de l’Ajuntament de L’Hospitalet, és formada per fotografies, maquetes i vídeos que fan un recorregut per la història del barri. L’exposició revisa l’evolució d’aquest barri d’habitatge, en constant transformació des dels seus orígens, que, gràcies al treball i la complicitat de veïns, entitats i Ajuntament, és un exemple d’integració urbana i social i que compta amb els equipaments i espais verds necessaris per garantir la qualitat de vida dels seus habitants. Al llarg d’aquests dies també s’han programat diverses conferències per recordar com va néixer el barri. L’exposició també es podrà visitar del 21 de setembre al 22 de desembre, a la Biblioteca Bellvitge.

Altres activitats programades per la Comissió de Festes són el XXVI Estand Sociocultural, tradicional punt de trobada de les entitats amb els veïns i les veïnes; el XVI Festival  de Teatre Amateur, la música i el ball i les activitats esportives i infantils. Tampoc no faltaran els tradicionals xiringuitos, que reforcen encara més el caire festiu que té aquesta trobada.

L’alcaldessa, Núria Marín, assistirà dissabte, 5 de setembre, a partir de les 20 hores, a l’acte d’inauguració de l’Estand Sociocultural i de la Festa Major, al Centre Cultural Bellvitge i a la plaça de la Cultura.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400