Ajuntament de L'Hospitalet
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Veure imatge de Prop de 4.000 alumnes han visitat ja l’exposició “DiversitatS. L’Hospitalet, 40 anys plural i diversa” (nova finestra)
23/01/2020
Convivència i Civisme

Prop de 4.000 alumnes han visitat ja l’exposició “DiversitatS. L’Hospitalet, 40 anys plural i diversa”

La mostra itinerant, que fomenta el valor de la convivència entre els joves, ha passat ja per sis instituts de la ciutat
L’exposició està impulsada per la Xarxa per la Convivència L’H, un projecte municipal que aplega entitats, comerciants, centres educatius i ciutadans particulars pel bon veïnatge

L’exposició “DiversitatS. L’Hospitalet, 40 anys plural i diversa”, que té per objectiu fomentar els valors del civisme i la convivència entre els joves en edat escolar i que s’emmarca dins dels  esdeveniments commemoratius dels 40 anys d’ajuntaments democràtics (1979-2019), ha estat visitada ja per prop de 4.000 alumnes d’ESO i batxillerat.

Al llarg de l’any passat, la mostra itinerant ha recorregut l’Espai Jove de Ca n’Arús i sis instituts de la ciutat, i és previst que durant 2020 continuï el seu periple per la resta de centres educatius de secundària, fins arribar a més de 9.000 estudiants.

Aquesta iniciativa serveix per generar debat amb l’alumnat sobre els projectes de convivència adreçats a la comunitat educativa, àmbit clau per al futur de la cohesió social i per avançar cap a una ciutat inclusiva de totes les diversitats.

L’exposició, que s’instal·la dues setmanes en cada centre educatiu, està formada per set grans plafons que desenvolupen el referent de L’Hospitalet com a ciutat d’acollida i de construcció de cohesió social, al llarg dels 40 anys d’ajuntaments democràtics, en un entorn de diversitat creixent i a partir del compromís compartit de les institucions i la ciutadania.

La informació recollida als plafons fa referència a assumptes com la història dels consistoris democràtics, la diversitat cultural, els falsos rumors sobre immigració, la xenofòbia, l’aporofòbia i la nova Xarxa per la Convivència L’H. L’últim plafó serveix com a photocall perquè els participants puguin compartir fotos a les xarxes socials. La mostra es complementa amb fitxes de recursos pedagògics i activitats per generar debat entre el jovent, com ara, el Trivial de les fake news, per detectar falses notícies.

Amb aquesta iniciativa es vol explicar la ciutat com un conjunt de diversitats i lluitar contra els falsos rumors que perjudiquen la convivència. S’hi ofereix un relat en positiu, basat en els potencials de la ciutadania i de les institucions, en el qual el bon veïnatge és una condició indispensable per al progrés i la qualitat de vida als barris de la ciutat.

L’exposició “DiversitatS. L’Hospitalet, 40 anys plural i diversa” ha estat impulsada per l’Àrea de Convivència i Seguretat, en coordinació amb els serveis municipals de Joventut, Benestar Social i Educació, i la col·laboració de l’Associació d’Estudiants de L’Hospitalet, els centres educatius de secundària de la ciutat i l’Escola d’Art i Superior de Disseny Serra i Abella.

Xarxa per la Convivència L’H

La mostra forma part del projecte Xarxa per la Convivència L’H, una iniciativa municipal que agrupa entitats, comerciants i centres educatius, a més de ciutadans a títol individual, i que té per objectiu treballar per la convivència, el civisme i el bon veïnatge als barris de la ciutat. Es tracta d’una iniciativa en construcció permanent, oberta i flexible, que agrupa actualment un total de vint-i-cinc entitats i associacions que lideren els diferents projectes.

La Xarxa per la Convivència L’H es compromet especialment en la lluita contra els prejudicis, estereotips i falsos rumors que dificulten la convivència. Amb aquesta finalitat, ha elaborat un catàleg d’activitats per la convivència, que recull un total de 30 propostes i tallers per potenciar la reflexió i el diàleg amb relació a la convivència, com ara, els relacionats amb el gènere i la identitat sexual.

En l’elaboració de les propostes d’activitats de la Xarxa per la Convivència L’H han participat entitats com Akwaba, Joves per la Igualtat i la Solidaritat (JIS), ARA. Serveis i Formació Socioeducativa, Club d’Esplai la Florida, Associació Cultura 13, Associació Cultural Mediterrània, Centre d’Esplai Xixell, Ben Lumon, Lachó Bají Calí o Mujeres Pa’lante.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400