Ajuntament de L'Hospitalet
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Veure imatge de Oberta la inscripció als nous tallers de capacitació digital per a persones de més de 55 anys, en el marc del programa Endolla’t (nova finestra)
21/09/2023 11:30:00
Bretxa digital

Oberta la inscripció als nous tallers de capacitació digital per a persones de més de 55 anys, en el marc del programa Endolla’t

La iniciativa, en col·laboració amb la Fundació Mobile World Capital i la Fundació Pere Tarrés, s’emmarca en l’estratègia de digitalització L’Hospitalet 6.0

L’Hospitalet continua treballant en la millora de la capacitació digital de la gent gran. Aquesta setmana s’ha obert la inscripció als tallers gratuïts en habilitats i usos digitals per a persones de més de 55 anys, que es duen a terme en el marc del programa Endolla’t. Les persones interessades ja es poden apuntar a l’enllaç https://lh60.cat/agenda/. Aquesta iniciativa es fa en col·laboració amb les fundacions Mobile World Capital i Pere Tarrés i forma part del projecte L’Hospitalet 6.0, que està duent a terme el municipi.

Les càpsules formatives tenen una durada de dues hores i es fan en horari de matí —de 10 a 12 hores— i de tarda —de 16 a 18 hores— a partir de dimecres, 27 de setembre, en els equipaments següents: Torre Barrina; Centre Cultural Santa Eulàlia; casals de la gent gran de la Florida, Ca n’Arús i Santa Eulàlia; Biblioteca Central Tecla Sala; Biblioteca Plaça d’Europa; Biblioteca La Florida; Biblioteca Josep Janés; Bibliomercat de Santa Eulàlia, i Contenidor TIC.

El contingut del programa Endolla't s’ha definit a partir d’identificar aquelles necessitats i mancances en les habilitats i usos digitals de la gent gran. Així, la formació consta de 12 càpsules diferents que ensenyen a configurar el mòbil; a usar el  WhatsApp o el correu electrònic; a instal·lar i desinstal·lar aplicacions; a fer bones fotografies; a pagar de manera fàcil i  segura; a fer un bon ús de La Meva Salut, o a parlar amb els teus per videoconferència.

Als tallers de capacitació digital celebrats el segon trimestre de l’any hi van participar 208 persones, la majoria en la franja d’edat entre 61 i 70 anys. Les càpsules amb més demanda ha estat “la seguretat i responsabilitat en l’ús del telèfon mòbil”, “la configuració bàsica del dispositiu mòbil” i “la introducció a la fotografia digital amb el mòbil”.


No és necessari participar en totes les càpsules formatives. Les inscripcions es formalitzen individualment: cada persona s'apunta al taller que li interessa.

Per facilitar les inscripcions, a més del formulari web, s’han posat a disposició els telèfons 650 776 812 i 93 430 16 06 i el correu electrònic endollat@peretarres.org.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400