Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Veure imatge de S’incorporen 23 nous agents a la Guàrdia Urbana, 12 homes i 11 dones (nova finestra)
11/10/2021 10:00:00
Seguretat i civisme

S’incorporen 23 nous agents a la Guàrdia Urbana, 12 homes i 11 dones

Després d’haver superat el curs de formació a l’Escola de Policia de Catalunya, ara faran un any de pràctiques a la ciutat

El servei de la Guàrdia Urbana de L’Hospitalet incrementa els seus efectius amb la incorporació avui de 23 nous agents, 12 homes i 11 dones, després d’haver superat el curs de formació bàsica que han realitzat els darrers mesos a l’Escola de Policia de Catalunya. Per primera vegada, s’ha aconseguit la paritat en una convocatòria de nous agents de la policia local. 

Els nous agents s’han incorporat als seus llocs de treball on completaran la seva formació. Així, durant el proper any passaran per diferents destinacions del servei de la Guàrdia Urbana de la ciutat, per tal d’entrar en contacte amb el territori i les diverses tasques que desenvolupa el cos de la policia municipal.

La Guàrdia Urbana ha realitzat durant el passat cap de setmana 4 detencions per amenaces, atemptat contra agents de l’autoritat i per delicte contra la salut públic; 3 atestats per alcoholèmies positives; i ha aixecat diferents actes de sanció per incompliments de les restriccions vigents a causa de la Covid-19, entre elles, ha denunciat 4 locals per incompliment de l’horari i de les restriccions d’aforament.

Noves convocatòries en marxa

D’altra banda, prop de 1.000 persones opten a les 20 places d’agents de la Guàrdia Urbana que ha convocat aquest any l’Ajuntament amb l’objectiu de continuar garantint i millorant la prestació d’un bon servei a la ciutat, així com rejovenir la plantilla. Aquest és el quart any consecutiu que l’Ajuntament convoca concurs públic per incrementar la plantilla de la policia municipal, a la qual s’han incorporat des de 2018 un centenar d’agents nous.

Com ja es va fer l’any passat per primera vegada, en aquesta convocatòria, que ara està en fase d’execució de les proves, el 40% de les places del concurs públic s’ha reservat per a dones, amb l’objectiu d’incrementar la presència femenina i fomentar la igualtat al cos de la policia local. L’any passat, els bons resultats obtinguts per les dones que s’hi van presentar va fer innecessari utilitzar aquesta disposició.

Entre altres funcions, la Guàrdia Urbana actua en la prevenció d’actes delictius, coopera en la resolució de conflictes, exerceix tasques de policia de proximitat a prop de la ciutadania, promou el respecte, la convivència pacífica i el civisme, regula el trànsit als carrers del municipi i desenvolupa programes d’educació viària i de prevenció de violència de gènere als centres educatius.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400