Ajuntament de L'Hospitalet
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Veure imatge de El Summer impregnarà L’Hospitalet de cultura (nova finestra)
13/06/2024 11:15:00
Cultura

El Summer impregnarà L’Hospitalet de cultura

Els sis districtes desplegaran prop de 70 propostes pensades per a tots els públics

Del 25 de juny al 20 de juliol, les propostes culturals de l’estiu emmarcades dins el Summer ompliran els espais públics de la ciutat amb una setantena d’activitats de petit format relacionades amb les arts escèniques, circ, música en directe i ciència al carrer.

Ahir va tenir lloc la presentació d’aquest cicle d’estiu als jardins de Can Sumarro amb l’actuació musical de Dani Flaco, que va interpretar en acústic les cançons més conegudes del seu repertori.

Cultura descentralitzada en tots els districtes

Durant quatre setmanes, els sis districtes de la ciutat seran l’escenari d’una àmplia oferta cultural. El Districte I (el Centre, Sant Josep i Sanfeliu) oferirà espectacles de clown, circ, dansa, breakdance, màgia, música en directe i una observació astronòmica. Enguany, el Festival de Narració Oral torna als jardins de Can Sumarro amb un ventall de contes i un taller de narració oral obert a tots els públics.

El Districte II (Collblanc-la Torrassa) concentrarà la seva programació al Jardí Secret, dins el parc de la Marquesa. Cal destacar els concerts tribut de bandes icòniques del rock com ara Pink Floyd, Black Crowes o els Rolling Stones. A més, torna el clàssic format de divulgació científica Stand-Up Science, amb monòlegs científics a càrrec d’investigadors de l’IDIBELL.

Santa Eulàlia i Granvia Sud (Districte III) proposen un ventall musical variat amb Les Fourchettes, que segueix l’estil dels grups vocals femenins dels anys 40 als 60; Alma de Boquerón, amb rumba mestissa d’autor, o The Gatefold, un grup d’indie rock format a L’Hospitalet. A més, la plaça de Maria Artigal i la plaça dels Veïns acolliran activitats familiars amb circ, titelles i jocs.

Un estiu més, Can Trinxet acollirà la quarta edició de Dones que habiten a Can Trinxet, un homenatge a les més de 1.500 dones que van treballar en aquesta antiga fàbrica que ja és un clàssic del Summer. En aquesta ocasió, Raquel Lúa posarà la nota musical amb influències del fado i del flamenc, i el Cabaret Violeta tornarà amb les seves propostes de cabaret de circ de dones.

Els districtes IV i V (la Florida-les Planes i Pubilla Cases i Can Serra) acolliran propostes de circ, clown i màgia. Al Centre Cultural La Bòbila també es podrà veure la rumba catalana de Muchacho i el festival inclusiu GestViu, a més d’una proposta de teatre líquid.

El Districte VI (Bellvitge-Gornal) desplegarà la seva proposta al parc de Bellvitge sota el concepte “intempèrie”, en què trobarem actuacions musicals de blues, folk, rock, pop i rumba catalana.

Per Amor a L’Hart, del 4 al 6 de juliol

Dins el marc del Summer, torna una nova edició de Per Amor a L’Hart (PALH), un festival consolidat a la ciutat amb arts de carrer, dansa contemporània, circ i música en viu. 

L’espai central continuarà sent el parc de la Remunta, però també hi haurà actuacions a la plaça de l’Ajuntament, als jardins de la Biblioteca Can Sumarro i a la plaça de Lluís Companys i Jover.

El PALH està organitzat per Bipol·art, entitat cultural de la ciutat, i compta amb el suport de l’Àrea d’Educació, Innovació i Cultura de l’Ajuntament de L’Hospitalet i del Districte Cultural de la ciutat. També compta amb la col·laboració de l’Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural (OSIC) del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.


Programació completa: l-h.cat/summerexperience

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400