Ajuntament de L'Hospitalet
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter

23/11/2019

Infraestructures

Entra en servei l’estació de Ciutat de la Justícia de l’L10 Sud de metro

Veure imatge de  Entra en servei l’estació de Ciutat de la Justícia de l’L10 Sud de metro (nova finestra)
Ja és oberta als usuaris l’estació de la Ciutat de la Justícia de l’L10 Sud del metro. El president de la Generalitat, Quim Torra; l’alcaldessa de L’Hospitalet, Núria Marín, i el  conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, han inaugurat l’estació i han oficialitzat la posada en marxa de la nova parada que es preveu que sigui utilitzada per uns 5.600 viatgers diaris.

A l’acte inaugural també hi eren el vicepresident i conseller d’Economia i Hisenda, Pere Aragonès; la presidenta de Transports Metropolitans de Barcelona, Rosa Alarcón, i el secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín, entre altres autoritats.

L’alcaldessa, Núria Marín, ha celebrat la inauguració d'aquesta estació com una "reivindicació col•lectiva" dels veïns i les veïnes, l'Ajuntament i les formacions polítiques, i ha manifestat que està molt contenta per la seva posada en servei. Ha agraït el compromís de Calvet i de l'anterior equip de govern, així com del president Torra, i ha assegurat que es va pactar un calendari i s'està complint: "Ens donem per satisfets".

"Crec que la suma i treballar junts és la fórmula que fa avançar una societat i una ciutat", ha destacat Marín, qui també ha reivindicat la posada en marxa pròximament de l'estació d'Ernest Lluch, i ha demanat la implicació de totes administracions per treballar en els objectius de desenvolupament sostenible i  per un transport públic de qualitat.

La nova parada de Ciutat de la Justícia és la número 158 de la xarxa de metro, la 7a de la línia de l’L10 Sud i la 19a de L’Hospitalet de Llobregat. Ubicada en una zona estratègica i molt pròxima a l’estació dels Ferrocarrils de la Generalitat d’Ildefons Cerdà, se situa a més de 40 metres de profunditat i ha suposat una inversió de 80 milions d’euros.

L’estació disposa de dos accessos en superfície, a la Granvia de L’Hospitalet. Compta amb sis ascensors de gran capacitat i dos d’exclusius per a  persones amb mobilitat reduïda per accedir a les andanes. Aquestes, com és habitual a les línies L9 i L10, estan superposades i integrades en un sol túnel de dos nivells.

Últimes notícies

Veure imatge de Adif avança en la tramitació dels projectes per a la integració del ferrocarril a L’Hospitalet (nova finestra)
Veure imatge de El naixement de sant Roc (nova finestra)
Veure imatge de Es completa la reforma urbanística integral dels Blocs Ciutat Comtal (nova finestra)
Veure imatge de L’Hospitalet treu l’activitat física als parcs de la ciutat (nova finestra)
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400