Ajuntament de L'Hospitalet
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Veure imatge de Finalitzats els treballs de restauració de la font de la plaça Espanyola (nova finestra)
16/03/2023 14:50:00
Restauració patrimoni

Finalitzats els treballs de restauració de la font de la plaça Espanyola

L’actuació s’ha fet en el marc de les obres de reforma d’aquest espai central del barri de la Torrassa

En el marc de les obres de reforma de la plaça Espanyola que s’han dut a terme des del passat mes de juny, s’ha  restaurat l’emblemàtica font d’aquest espai central del barri de la Torrassa. El veïnat ja pot tornar a gaudir de la plaça, que s’ha obert avui a la ciutadania.

Els professionals encarregats de la restauració han actuat en les diverses parts de la font per fer-hi un treball integral: coronament metàl·lic i cúpula ceràmica, zona de recolzament de la cúpula, cos central, base i piques.

Entre d’altres, les tasques de restauració per a la conservació de l’estructura original de la font han inclòs treballs de neteja, protecció i pintat de l’element de ferro de la part superior; neteja química i mecànica, a més de reintegracions pictòriques de les peces ceràmiques de la teulada; reparació i tractament d’esquerdes i fissures; sanejament de diverses zones; repàs de les grafies de les inscripcions per regularitzar el seu aspecte i color primigeni, neteja i reparació de les cubetes i la base de pedra.

La plaça Espanyola, inclosa a l’Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya, va ser urbanitzada a principis del segle XX i té com a element característic la font, element protegit que data de 1905 i que va ser construïda per pal·liar la manca d’aigua que hi havia en aquesta zona.

La remodelació realitzada al conjunt de la plaça ha inclòs, entre altres treballs, la reordenació dels espais, especialment la zona central; la plantació de nou arbrat; la renovació de paviments i embornals i l’ampliació de la xarxa de reg; la instal·lació de nou mobiliari urbà (bancs, papereres...), i diverses actuacions de desplaçament de mobiliari a altres ubicacions de la plaça per millorar la circulació i la mobilitat dels vianants.

Resta pendent de finalització l’ampliació i millora de l’àrea de jocs infantils situada al costat del carrer del Montseny.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400