Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
23/08/2018
Cultura

El ministre de Cultura i Esports, José Guirao, visita L’Hospitalet

L’alcaldessa Núria Marín demana col•laboració al Ministeri per a la rehabilitació de l’Edifici Molí
El ministre de Cultura i Esports, José Guirao Cabrera, va visitar ahir a la tarda el Centre Cultural Metropolità Tecla Sala acompanyat per l’alcaldessa, Núria Marín, i el regidor de Cultura, David Quirós, on va rebre informació de primera mà sobre el Districte Cultural de L’Hospitalet, el projecte estratègic que es desenvolupa a la ciutat i que té la cultura com a motor de transformació i de creixement social i econòmic. Un espai obert, en constant transformació, on treballen i conviuen creadors, emprenedors, artistes i ciutadans, i amb gran potencialitat per la seva localització dins l’àrea metropolitana.

Marín va agrair a  Guirao la visita, ja que “és la primera vegada que un ministre de Cultura visita L’Hospitalet” i va explicar que la trobada “obre la porta a la possibilitat d’una futura col•laboració entre l’Ajuntament i el Ministeri de Cultura en projectes concrets”.

Així, l’alcaldessa va plantejar al ministre un projecte de col•laboració que encaixa en les línies d’ajuda que ofereix el Ministeri per a la rehabilitació d’espais culturals en marxa. “Ara que el Ministeri de Foment ja ens ha presentat el projecte de soterrament de les vies del tren i que tenim la certesa que l’Edifici Molí no està afectat per les obres, he demanat al ministre que ens ajudin amb el finançament de la seva rehabilitació. Es un projecte que contribuirà a la consolidació i creixement del Centre Cultural Metropolità Tecla Sala”, ha dit Marín.

El ministre Guirao, per la seva banda, va explicar que tenia interès a visitar la ciutat per conèixer en persona el projecte del Districte Cultural i per veure com una ciutat mitjana/gran estructura tota la seva oferta cultural i en fa una aposta de futur.

En el decurs de la visita, les autoritats han vist un audiovisual sobre el Summer Experience i han recorregut la Biblioteca Central Tecla Sala i les sales d’exposicions del Centre d’Art.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400