Ajuntament de L'Hospitalet
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Veure imatge de Obre el TIC Truck, un punt itinerant de suport digital (nova finestra)
07/03/2023 10:35:00
L’Hospitalet 6.0

Obre el TIC Truck, un punt itinerant de suport digital

El punt TIC, operatiu des d’avui al parc de la Serp, es traslladarà cada dos mesos a diferents punts de la ciutat.

El TIC Truck, un nou punt TIC itinerant, està operatiu des d’avui al parc de la Serp amb l’objectiu de donar un servei gratuït de suport digital a la ciutadania. Es pot visitar sense necessitat de cita prèvia per rebre ajuda en les tasques telemàtiques més comunes: fer tràmits i gestions, concertar una cita prèvia...

Aquest espai, ubicat en un contenidor de transport marítim reciclat,  té un doble objectiu: contribuir a la reducció de la bretxa digital de la ciutadania i formar ocupacionalment joves en risc d’exclusió social de L’Hospitalet. Són aquests joves qui s’encarreguen de dinamitzar l’espai i donar suport a persones amb escasses habilitats digitals.

L’horari d’atenció és:

  • Dels dimarts als dijous, de 15 a 19.30 hores.
  • Els divendres, d’11 a 13.45 hores.
  • Els dissabtes, de 10 a 14.30 hores.

Els divendres, de 9.30 a 11 hores, s’hi faran píndoles formatives gratuïtes.

El TIC Truck es traslladarà cada dos mesos a diferents punts de la ciutat per apropar a la ciutadania aquest servei. Estarà ubicat al parc de la Serp fins al 3 de maig, quan es traslladarà a prop del Mercat de Santa Eulàlia on restarà fins a finals de juny.

Aquest nou punt TIC es va presentar a l’edició d’enguany del Village MWC, va estar ubicat a la plaça d’Europa del 24 de febrer al 2 de març, i va rebre la visita institucional de l’alcaldessa, Núria Marín, i del CEO de GSMA, John Hoffman.

La iniciativa s’inscriu dins de L’Hospitalet 6.0, l’estratègia de digitalització i connectivitat de la ciutat. És una de les activitats incloses dins el conveni signat entre l’Ajuntament i la Fundació Mobile World Capital.

Aquest punt itinerant el gestiona la Fundació AEMA, que compta amb l’experiència de la coordinació del punt TIC del Centre Municipal la Florida - Ana Díaz Rico, que el 2022 va atendre 4.115 persones amb un total de 9.996 gestions.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400