Ajuntament de L'Hospitalet
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Veure imatge de Prop de 400 alumnes de primària i secundària vendran demà a Bellvitge i Santa Eulàlia els productes que han creat en cooperatives (nova finestra)
19/05/2022 12:10:00
Educació

Prop de 400 alumnes de primària i secundària vendran demà a Bellvitge i Santa Eulàlia els productes que han creat en cooperatives

Els mercats de cooperatives formen part de dos programes que desenvolupa l’Ajuntament per fomentar la cultura emprenedora

Un total de 396 alumnes de primària i secundària, alumnes de vuit escoles i cinc instituts de L’Hospitalet, participaran demà, de 10 a 12.30 hores,  en les cooperatives escolars que organitzen a Santa Eulàlia i Bellvitge, dins els programes Cultura Emprenedora a l’Escola (CUEME), per als estudiants de primària, i Empresa Jove Europea (EJE), per als de secundària. Aquests programes els impulsa la Diputació de Barcelona conjuntament amb les àrees municipals d’Educació, Innovació i Cultura i d’Ocupació, Empresa, Turisme i Economia Social.

A Bellvitge, al recinte del mercat setmanal hi haurà 5 parades i al de Santa Eulàlia, a la plaça de Pius XII, 13 parades.

Programa CUEME

Aquesta és l’onzena edició del projecte CUEME, que té com a objectiu fomentar la cultura emprenedora en els alumnes del cicle superior d’educació primària. D’aquesta manera es potencia l’adquisició de competències bàsiques, com ara exercitar i fomentar l’autonomia personal; aprendre a emprendre; tractar la informació; matemàtiques, llengua i eines digitals, i d’altres, com la negociació i la resolució de problemes.

L’Ajuntament va fer arribar a l’alumnat el document NIF que acredita la creació de l’empresa cooperativa, per tal que quedi constituïda i puguin demanar els permisos de venda al carrer i vendre els productes que han creat al llarg del curs en un mercat a l’aire lliure.

Les cooperatives fan una donació d’un mínim del 10% dels beneficis obtinguts a una ONG o entitat social de la ciutat.

Al programa CUEME participen 277 alumnes de 8 escoles (Milagros Consarnau, Bernat Desclot, Pompeu Fabra, Provençana, Frederic Mistral,  Gornal, Bellvitge i Bernat Metge) que han creat 11 cooperatives.

EJE (Empresa Jove Europea)

Aquest és el 8è curs que es realitza EJE, un projecte educatiu que s’integra dins del Programa de foment de cultura emprenedora en diferents etapes del sistema educatiu de secundària. Aquest projecte és una eina que potencia l’adquisició de les competències bàsiques, especialment la de l’autonomia i la iniciativa personals i, per tant, el desenvolupament de l’esperit emprenedor. Aquest curs hi participen 119 alumnes de cinc instituts de L’Hospitalet: Europa, Bellvitge, Bisbe Berenguer, Santa Eulàlia  i Jaume Botey. 

A L’Hospitalet, el curs 2021-2022 s’han creat 8 cooperatives, que han treballat al llarg del curs dins l’assignatura d’emprenedoria de 3r i 4t d’ESO, dissenyat per Valnalón. Els estudiants creen i gestionen la seva miniempresa dins l’aula, amb la forma jurídica de societat cooperativa. Els productes es comercialitzen al mercat de divendres i posteriorment n’analitzaran el resultat i en repartiran els beneficis.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400