Ajuntament de L'Hospitalet

Notícies

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter

24/01/2020

Les noies de la Torrassa

Veure imatge de Les noies de la Torrassa (nova finestra)
Una història que ens ha captivat en aquesta setmana tan dura ha estat la de la crida feta a Twitter per l’Enric Aragonés, professor de l’Escola Municipal de Música-Centre de les Arts de L’H (EMMCA), per localitzar una amiga de la seva àvia en una fotografia feta durant la Festa Major de La Torrassa al 1956. Una notícia amb final feliç.

L’Enric és integrant de la banda Provençana de l’EMMCA i un dels temes que toquen és la sardana “Les Noies de La Torrassa” de Jaume Ventura Tort (música) i Albert Zaragoza i Bars (lletra), estrenada al 1945. Per a l’Enric, i per molts dels que hem anat seguint aquesta història, la Lourdes i l’Agustina són les noies de la Torrassa.

Us posem com a imatge  un document del Fons personal Jaume Ventura Tort. Es tracta d’una octaveta amb la lletra de la sardana tal com apareix a l’àlbum núm. 6 de fotografies i retalls de premsa de la vida i obra del músic que va realitzar ell mateix.

En l’octaveta l’atribució de l’autoria de lletra i música  està invertida i està corregida manualment. A l’arxiu no acostumem a guixar els documents, així que entenem que la correcció és del propi Jaume Ventura Tort.

Últimes notícies

Veure imatge de El Ple aprova l’ampliació de Fira (nova finestra)
Veure imatge de Pau Solanilla presenta a Torre Barrina el llibre La república de la reputación: economía, poder y emociones (nova finestra)
Veure imatge de Instal·lada una placa commemorativa a Dani Infante en la parada d’autobús de l’Hospital Duran i Reynals (nova finestra)
Veure imatge de La multiculturalitat i la diversitat centren les Jornades Formatives per a Consellersi Conselleres Escolars (nova finestra)
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400