Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
21/03/2020 15:15:00
Covid-19

L’Hospitalet repartirà porta a porta les targetes moneder als beneficiaris de les beques menjador

L’Ajuntament les distribuirà a les famílies mitjançant un dispositiu format pel personal de les zones AIRE i per voluntaris

 A L’Hospitalet més de 7.000 nens i nenes reben una ajuda econòmica en aquest concepte
L’Ajuntament de L’Hospitalet començarà a distribuir aquest dimarts les targetes moneder entre les famílies beneficiàries d’una beca menjador el curs 2019-2020. Per fer-ho possible, l’administració municipal ha muntat un dispositiu integrat pels treballadors de l'Ajuntament i de La Farga així com per monitors dels esplais que, coordinats per les regidories de Districte, portaran cadascuna d’aquestes targetes als domicilis de les famílies. A L’Hospitalet més de 7.000 nens i nenes reben una ajuda econòmica en concepte de beca menjador.

L’alcaldessa, Núria Marín, ha explicat que “hem pres aquesta decisió davant de la manca de solucions per part de la Generalitat per a la distribució d’aquestes targetes que ha deixat la responsabilitat en mans d’uns ajuntaments desbordats. En l’actual situació d’emergència i de confinament, em sembla una irresponsabilitat que les famílies hagin de  sortir al carrer per recollir-les”. Precisament, Núria Marín és una de les signants de la carta que una cinquantena d’alcaldes i alcaldesses han enviat al president Quim Torra per reclamar més suport i coordinació per part de la Generalitat davant les conseqüències del coronavirus.

L’Ajuntament de L’Hospitalet garanteix el pagament d’aquelles beques de les famílies que no arriben als barems que marca la Generalitat, però que han estat valorades pels serveis socials municipals, i també la part que han de pagar algunes famílies fins al 75% i en d’altres casos fins al 100% —la Generalitat a través dels consells comarcals només finança el 50% del cost del menjador.

La Generalitat de Catalunya, els consells comarcals i els ajuntaments garantiran les beques menjador als nens i a les nenes, mentre que les escoles estiguin tancades pel coronavirus, a través d’unes targetes moneder, fruit d’un acord al qual ha arribat el govern autonòmic amb la Caixa. Així, es carregarà a cada família, amb caràcter retroactiu des que van tancar els centres el passat 13 de març, l’import de la prestació diària fins que tornin a obrir les escoles.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400