Ajuntament de L'Hospitalet

Notícies

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter

25/02/2010
Medi ambient

L’Alcaldessa, Núria Marín, afirma que les ciutats han de liderar l'aplicació de polítiques energètiques sostenibles i que cal donar suport als seus esforços

En el marc de la jornada de presentació de la proposta de l’Estratègia per al Desenvolupament Sostenible de Catalunya, que s’ha celebrat a l’Auditori AXA
Veure imatge de  L’Alcaldessa, Núria Marín, afirma que les ciutats han de liderar l'aplicació de polítiques energètiques sostenibles i que cal donar suport als seus esforços (nova finestra)
L’alcaldessa, Núria Marín, ha participat en la jornada de presentació de la proposta de l’Estratègia per al Desenvolupament Sostenible de Catalunya, organitzada per la Direcció General de Polítiques Ambientals i Sostenibilitat del Departament de Medi Ambient i Habitatge, on ha parlat del paper del món local, i més concretament, de L’Hospitalet com a exemple de com les ciutats poden contribuir a les polítiques sostenibles i a combatre el canvi climàtic.

Núria Marín ha defensat que el món local s’ha d’implicar en aquest compromís compartit i necessari de combatre el canvi climàtic. “Malgrat que es tracta d’un tema global, els municipis hem de treballar per evitar en la mesura en què sigui possible aquest fenomen. Els ciutadans esperen que nosaltres, els ajuntaments, que som l’administració més propera, també donem resposta a les inquietuds mediambientals. Les ciutats hem de liderar l’aplicació de polítiques energètiques sostenibles i cal donar suport als seus esforços”.

L’alcaldessa ha insistit “en la necessitat d’obrir un debat, perquè cap ajuntament té la recepta màgica, i per això el millor és treballar en xarxa i de la mà també dels ciutadans. En aquest sentit, el nostre full de ruta en matèria de sostenibilitat està vinculat al Pacte d’alcaldes pel clima impulsat per la Comissió Europea que vam signar a Brussel•les fa un any, i al qual L’Hospitalet ja es va adherir el 2008”.

Fruit d’aquest compromís, la ciutat compta amb el Pla d’Acció per l’Energia Sostenible, que inclou els estudis de les emissions de gasos d’efecte hivernacle produïdes directament per l’activitat de l’Ajuntament, però també les emissions sobre les quals l’Ajuntament pot actuar, encara que sigui indirectament: sector domèstic, serveis, transport, residus i aigua; i amb l’Oficina Municipal del Canvi Climàtic, que, de manera transversal, treballa amb tots els departaments i àrees municipals, així com també amb les entitats ciutadanes, els centres educatius i el teixit empresarial i comercial de la ciutat.

“Per nosaltres la sostenibilitat és una prioritat i apostem per la incorporació de l’estalvi d’energia. Les actuacions que volem impulsar ens portaran a reduir en un 23 % les emissions de gasos d’efecte hivernacle el 2020. És un repte prou important per posar-lo en les prioritats de la nostra agenda política”, ha manifestat Núria Marín.

L’alcaldessa ha explicat que durant aquest any 2010, a L’Hospitalet s’hi invertiran prop de 14 milions d’euros en l’adequació de l’enllumenat públic i de la xarxa semafòrica, que incorporaran un sistema de LEDS, més ecològic, sostenible i que permetrà estalvi energètic; s’ampliarà la infraestructura d’aigua freàtica a la ciutat; s’adequaran les condicions d’eficiència dels sistemes de calefacció de diferents centres escolars i es continuaran instal•lant plaques solars tèrmiques a camps de futbol, al cementiri municipal i a les Piscines Municipals de L’Hospitalet.

Núria Marín ha conclòs la seva intervenció manifestant que cal promoure entre el més joves una nova cultura mediambiental basada en valors ecològics i el respecte per la natura. “La pedagogia sobre les qüestions mediambientals és fonamental. Si els més joves no són conscients del que ens hi juguem no val de res tot el que fem”.

Últimes notícies

Veure imatge de L’OMIC informa de les noves mesures que afecten el consum (nova finestra)
Veure imatge de Més de 52.600 peces de material sanitari han estat donades per empreses i ciutadans (nova finestra)
Veure imatge de L’Ajuntament inicia la distribució de proves de detecció ràpida de la Covid-19, rebudes de la Diputació de Barcelona (nova finestra)
Veure imatge de El Consell Esportiu convoca el premi #JoEmQuedoACasa (nova finestra)
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400