Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Veure imatge de L’Hospitalet, ciutat educadora (nova finestra)
30/11/2022

L’Hospitalet, ciutat educadora

Una ciutat educadora implica promoure una educació de qualitat amb una mirada àmplia i de caràcter transversal i innovador que integri tota la comunitat educativa i el seu barri

Avui se celebra el Dia Internacional de la Ciutat Educadora, una data que commemora la proclamació l’any 1990 a Barcelona de la Carta de Ciutats Educadores, una jornada que aquest any té com a lema “La Ciutat Educadora, ciutat de pau i oportunitats”.

L’Hospitalet va ser un dels primers municipis que es va adherir a l’Associació Internacional de Ciutats Educadores (AICE), que actualment compta amb més de 500 ciutats adherides, amb el compromís de desenvolupar les potencialitats educadores de la ciutat, com a element de transformació social i de millora de la vida comunitària.

Coincidint amb el 30è aniversari de la proclamació de la Carta, ara fa dos anys que es va revisar i actualitzar, com ja es va fer el 1994 i el 2004, per adaptar els seus plantejaments als nous reptes i necessitats socials. La nova Carta reforça la qüestió de gènere, incideix en la sostenibilitat, conté un principi específic sobre salut i cures, dona més pes a la cultura i incorpora, entre altres qüestions, la bretxa digital i el big data.

Una ciutat educadora implica promoure una educació de qualitat amb una mirada àmplia i de caràcter transversal i innovador que integri tota la comunitat educativa i el seu barri. Tothom educa, i tots els espais de la ciutat eduquen: escoles, instituts, centres d'educació en el lleure, entitats socioeducatives, esportives, culturals i veïnals implicades a convertir qualsevol acció en un procés educatiu que transforma i millora la nostra societat.

Al llarg dels anys, L’Hospitalet ha mantingut el seu compromís amb els principis de la Carta de Ciutats Educadores, amb la implicació i la complicitat dels diferents agents educatius i la ciutadania en general.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400