Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Veure imatge de Campanya de control del transport escolar, de menors i viatgers (nova finestra)
24/01/2022 13:15:00
Seguretat viària

Campanya de control del transport escolar, de menors i viatgers

Aquest matí, per exemple, ja han actuat a l’avinguda de Josep Tarradellas i Joan, i a l’avinguda d’Álvarez de Castro, ruta habitual de molts autocars escolars

La Guàrdia Urbana de L’Hospitalet participa aquesta setmana en la campanya institucional de control del transport escolar, de menors i viatgers, impulsada pel Servei Català de Trànsit. Des d’avui mateix i fins al pròxim 30 de gener, la unitat de trànsit portarà a terme, tant al matí com a la tarda, la inspecció dels vehicles que traslladen els menors a les escoles per garantir la seva seguretat en el transport.

Aquest matí, per exemple, ja han actuat a l’avinguda de Josep Tarradellas i Joan, al costat de l’Escola Sant Josep – el Pi, o a l’avinguda d’Álvarez de Castro, ruta habitual de molts autocars escolars. L’objectiu d’aquesta campanya se centra en la detecció i la denúncia de les infraccions relacionades amb:

  • Aspectes administratius dels vehicles i conductors en el transport de menors, com poden ser les autoritzacions administratives, si el conductor respecta l’itinerari i les parades, si porta el disc col·locat, si supera el període de conducció ininterrompuda, si ha fet el descans mínim, etc. També es realitza als conductors controls d’alcoholèmia.
  • Ús dels elements de seguretat passiva i condicions dels transports: seients amb elements de protecció fixos, funcionament dels cinturons de seguretat, que estigui present l’acompanyant obligatori a l’autocar, que hi hagi martell trencavidres o, entre d’altres, que funcioni correctament l’obertura i el tancament automàtic de portes.
  • Condicions dels vehicles: autorització específica de transport escolar, antiguitat del vehicle, prescripcions tècniques, assegurances obligatòries, ITV, etc.

Els agents de la Guàrdia Urbana confeccionaran un informe de l’estat de cada vehicle, sancionaran els infractors i faran seguiment de la denúncia i controlaran, com fan durant la resta de l’any, la limitació de velocitat, que és de 50 km  en vies de dos o més carrils, 30 km/h a vies urbanes i travessies d'un sol carril, i de 20 km/h en vies de plataforma única.


 

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400