Ajuntament de L'Hospitalet
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Veure imatge de Els infants i joves usuaris del Centre Naranjos tindran plaça en un altre centre obert del Districte (nova finestra)
23/06/2022 11:45:00
Infancia i adolescència

Els infants i joves usuaris del Centre Naranjos tindran plaça en un altre centre obert del Districte

Així ho ha assegurat el regidor d’Equitat i Drets Socials, Jesús Husillos   Les 25 places del Centre Infantil Naranjos s’integraran a la Xarxa de Centres Oberts de L’Hospitalet

El regidor d’Equitat i Drets Socials de l’Ajuntament, Jesús Husillos, es va reunir ahir amb les famílies que van assistir al darrer Ple municipal per tranquil·litzar-les i explicar que si bé el Centre Infantil Naranjos tanca aquest mes de juliol, les 25 places del centre es reubicaran en un altre centre obert del mateix districte. El regidor va citar les famílies a tenir una reunió la setmana propera en la qual poder tractar la situació amb més detall.

Cal dir que l’activitat del Centre Infantil Naranjos es concentra al Districte V (Pubilla Cases i Can Serra) i els infants i joves usuaris procedeixen exclusivament d’aquests barris.

El Centre Infantil Naranjos és l’únic servei d’intervenció socioeducativa de la ciutat que es gestiona amb un contracte de serveis, que finalitza el juliol de 2022 i sense possibilitat de pròrroga, atès que el seu finançament ha finalitzat. Aquesta finalització no afectarà el nombre de places a la ciutat, ja que aquestes places passaran a integrar-se a la Xarxa de Centres Oberts de L’Hospitalet.

El Pla estratègic de serveis socials 2021-2024 (PESS) del Departament de Drets Socials de la Generalitat, estableix finalitzar el desplegament dels serveis d’intervenció socioeducativa (SIS) a la demarcació de Barcelona el pròxim 2023.

Els serveis d’intervenció´ socioeducativa (SIS) formen part dels serveis socials bàsics i són serveis garantits i gratuïts per a la infància i l’adolescència, de 0 a 17 anys, en situació´ de risc i per a les seves famílies, i es començaran a implantar a L’Hospitalet —per part de la Generalitat i l’Ajuntament— el  proper any. Dins del desplegament dels serveis d’intervenció socioeducativa s’està redefinint un nou model d’intervenció i s’estan diversificant les actuacions atenent les diferents casuístiques.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400