Ajuntament de L'Hospitalet
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
03/06/2016

Música, teatre, circ, zombis, dansa i molt més a l’Estiu Jove 2016 

El proper dissabte, 4 de juny, es farà l’Eat Street L’Hospitalet, amb diverses propostes de menjar de qualitat per degustar al carrer i que tindrà lloc al Districte Cultural, a la confluència dels carrers del Cobalt i de Rosalia de Castro. N’hi haurà una segona edició el 23 de juliol.

També dissabte, es farà, a partir de les 18 hores al Poliesportiu Sergio Manzano, el Festival Solidari de Lluita Lliure contra al càncer, que inclourà una exhibició de pressing catch i l’actuació del grup El Mosquito del Garito. La recaptació es destinarà a la Fundació Alba Pérez de lluita contra el càncer.

A la programació, cada any prenen més força els festivals i les activitats al carrer obertes a la ciutadania en general.Un dels plats forts del programa torna a ser el festival d’art de carrer Per Amor a L’Hart, organitzat conjuntament amb l’entitat Bipolart, que es farà els dies 30 de juny i 1 i 2 de juliol a la rambla de la Marina i a la plaça de Lluís Companys. La novetat aquest any és que el festival abandona la plaça de l’Ajuntament com a escenari. En aquesta edició hi participarà una vintena de companyies de dansa, música i circ d’alt nivell.

Una de les novetats és la realització del Survival Zombie, una gimcana amb caracteritzacions i activitats relacionades amb les pel•lícules zombis i que es farà el 23 de juliol. Una altra novetat és el Harry Potter Day, el 30 de juliol a l’Equipament Municipal Antic Cine Romero.

Els jardins de Can Sumarro seran, novament, un dels principals escenaris de l’Estiu jove. Cal destacar el Festival de Música Petit Format, que arriba a la seva 14a edició, i que del 7 al 9 de juliol comptarà amb alguns dels grups i actuacions amb més projecció del panorama musical independent. Can Sumarro també acollirà actuacions de poetry slam, música, monòlegs i flamenc. Tampoc no hi faltarà el Mercat de Moda i Disseny Jove, els dies 15 i 16  de juliol, Can Chillout i Butaca a la gespa.

Una altra cita amb la música i el ball es farà l’11  de juny, al Poliesportiu del Centre, amb el quart L’Hospitalet Street Dance Festival. Floor Wars Spain, el festival de danses urbanes que porta a la ciutat els millors grups de l’Estat i que ja s’ha convertit en una referència en aquest àmbit. També repeteix al programa el concert de la Bestiar Universal, que es farà al Centre Cultural la Bòbila el 15 de juliol, amb els grups Captains of Sea and War i Civiles.

Entre les cites ja clàssiques trobem la Nit de l’estudiant, la vetllada que tanca el curs de l’Associació d’Estudiants de L’Hospitalet; la final del concurs L’H té talent o les sessions de tai-txi al parc, que es faran al llarg de tot el mes de juliol, i la Nit astronòmica.

Pel que fa als tallers, aquest any se n’han programat una trentena. Tots són gratuïts i només cal fer una inscripció prèvia. A més dels tallers ja tradicionals de circ, ioga, escacs o danses, s’afegeixen els programats al Centre de Creació Multimèdia Torre Barrina, que acollirà els relacionats amb idiomes i audiovisuals,  i a l’espai jove La Claqueta.

Per desenvolupar la programació de l’Estiu jove, la Regidoria d’Esports i Joventut compta amb la col•laboració de diferents entitats: entre d’altres, l’Associació Gastronòmica Come y Calla, Necronomicons, Somnis, La Casa de la Música de L’Hospitalet, Videolooking, Club d’Aeromodelisme Delta, Club Muntanyenc, l’Associació Cultural Urban Empire, Univers Quark, Bipolart, l’Associació d’Estudiants, Plàudite Teatre i l’Assemblea Local de la Creu Roja, així com locals com ara Depósito Legal i la Universal .
 

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400