Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Veure imatge de  Les Festes de Primavera acaben amb una alta participació ciutadana   (nova finestra)
24/04/2018
Cultura

Les Festes de Primavera acaben amb una alta participació ciutadana  

Els concerts de la Remunta i la Primavera Black apleguen
el major nombre de públic en un recinte tancat

Es consolida el Meeec! com a la festa dels barris


Un any més les Festes de Primavera han estat un èxit. El bon temps ha contribuït a fer que els ciutadans hagin sortit al carrer per participar activament de les activitats programades. Les rambles de Just Oliveras i de la Marina, amb les diverses fires, han estat un dels focus amb més presència de públic. Pel que fa a recintes tancats, els concerts del parc de la Remunta i la Primavera in Black, als jardins de Can Sumarro, han reunit 14.300 persones.

Els concerts més multitudinaris han estat els del parc de la Remunta que han aplegat més de 9.000 persones, especialment destacat ha estat el protagonitzat pels grups Timón Republik, Sra. Tomasa i Iseo & Dodosound, amb 6.000 persones. Destaca també la proposta per a públic familiar Xics’n Roll Band, diumenge al migdia, amb  800 persones. Els quatre concerts de La Farga han aplegat 5.200 persones. Pels jardins de Can Sumarro, on tradicionalment tenen lloc els concerts de blues i jazz de la Primavera in Black, han passat 4.500 persones.

La segona edició del festival Meeec! també ha comptat amb una àmplia participació ciutadana, a les diverses activitats celebrades als barris i, especialment, la concentració de bandes a la plaça de la Llibertat, amb més de 500 assistents i gairebé 200 músics participants. El regidor de Cultura, David Quirós, destaca la consolidació d’aquest format que porta accions als barris.

Un altre dels espais que es consolida és la plaça del Repartidor, amb el Festival d’Arts de Carrer, amb l’assistència de 1.600 persones durant els dos dies d’activitat adreçada al públic familiar. Èxit també de les arts escèniques de petit format, les Càpsules de teatre i Terrats en cultura, que per primera vegada es feien en el marc de les Festes de Primavera, amb 115 i 160 assistents, respectivament.

Cal destacar la presència a les Festes dels grups i bandes de l’EMMCA que han omplert de música els diferents espais on han actuat i han aportat més de 16 hores de música de producció pròpia.

La jornada de portes obertes a la casa consistorial i al Palauet de Can Buxeres, que va tenir lloc dissabte, també ha estat tot un èxit amb prop de 800 visites: 320 a l’Ajuntament i 415 al Palauet de Can Buxeres. 

Les Festes es van tancar amb les activitats organitzades per Biblioteques L’Hospitalet: els autors locals signant llibres a la rambla, la IX Trobada de Cavallers, Dracs i Princeses i el musical Drac Rock, de Dani Orviz, amb més de 600 persones.

David Quirós es mostra satisfet del resultat de les festes tant pel que fa a les activitats programades com per la participació dels hospitalencs “que han ocupat els carrers per passar-s’ho bé”.


Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400