Ajuntament de L'Hospitalet

Notícies

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter

24/01/2020
Ocupació

113 persones procedents d’un pla d’ocupació s’incorporen a l’Ajuntament 

Alternaran accions formatives amb feines com a auxiliars d’administració, ordenances i peons d’oficis i de civisme 

Per oferir noves oportunitats laborals i millorar la capacitació professional de persones en atur
Veure imatge de 113 persones procedents d’un pla d’ocupació s’incorporen a l’Ajuntament  (nova finestra)
Un grup de 113 persones de L’Hospitalet han estat seleccionades per treballar en diferents àrees i serveis de l’Ajuntament, dins dels plans d’ocupació de Treball i formació, subvencionats pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC). L’alcaldessa, Núria Marín; la tinenta d’alcaldia d’Ocupació, Empresa, Turisme i Economia Social, Rocío Ramírez, i la directora general del SOC, Mercè Garau, els han donat avui la benvinguda.

Les persones contractades realitzaran accions d’experiència laboral amb feines de suport en l’àmbit administratiu; manteniment d’equipaments educatius; manteniment d’edificis municipals i d’instal·lacions a l’espai públic; millora i manteniment dels espais públics, jardins, mobiliari i façanes de la ciutat; salut ambiental i protecció d’animals, i de vigilància i consergeries dels edificis municipals. El programa consta, a més, d’accions formatives segons els nivells i els perfils de les persones contractades: competències digitals, habilitats en comunicació, treball en equip, prevenció de riscos, organització municipal, igualtat i diversitat, sensibilització ambiental i coneixement de la ciutat.

Durant tot el mes de gener, han rebut formació i, a partir de la setmana vinent, s’incorporaran als llocs de treball assignats. Els contractes —que són de 6 i de 12 mesos a jornada completa— es van signar el passat mes de  desembre.

Treball i formació és un programa per a la millora de l’ocupabilitat de les persones treballadores amb dificultats d’accés al món del treball, i comprèn accions de formació i experiència laboral. S’adreça, preferentment, a persones de més de 45 anys en situació d’atur que han esgotat la prestació i/o el subsidi; persones perceptores de la renda garantida de ciutadania (PGC) i dones en situació d’atur víctimes de violència de gènere o en situació d’atur i que no reben cap mena de subsidi ni d’ajut, preferentment majors de 52 anys.

La finalitat d’aquestes contractacions és aconseguir una ciutat més justa socialment i generar oportunitats d’ocupació de qualitat i establir mesures específiques per als col·lectius més afectats per la crisi, alhora que es facilita a persones en atur una experiència de formació i de treball per mitjà d’una ocupació pública.

Balanç dels plans d’ocupació 2019

Actualment, l’Ajuntament —per mitjà de l’Àrea d’Ocupació, Empresa, Turisme i Economia Social— rep subvencions de diferents institucions públiques per a la contractació en el marc de programes de plans ocupacionals, concretament, de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), de la Diputació de Barcelona i del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC).

Durant l’any 2019, un total de 282 persones van formalitzar contracte amb l’Ajuntament gràcies a diferents plans d’ocupació: 222 persones, gràcies a un pla d’ocupació subvencionat pel SOC; 45, a un pla de la Diputació de Barcelona, i 15, de l’AMB. A més, de les 282 persones contractades durant el 2019, 158 continuen treballant en l’actualitat.

Totes les persones que participen en els plans d’ocupació han d’estar inscrites com a demandants d’ocupació no ocupats (DONO) a les oficines de treball de la Generalitat. Cada convocatòria, però, prioritza la participació de determinats col·lectius especialment vulnerables: dones, dones amb càrregues familiars, joves, aturats de més de 45 anys, desocupats majors de 55 anys, desocupats de llarga durada, persones pertanyents a famílies amb tots els membres a l’atur, que hagin esgotat la prestació per desocupació i/o el subsidi, que no tinguin cotització suficient perquè se’ls reconegui la pensió de jubilació quan arribin als 65 anys, persones amb discapacitat o perceptores de la renda garantida de ciutadania.


Últimes notícies

Veure imatge de L’Hospitalet incrementa un 8% la recollida selectiva de residus  (nova finestra)
Veure imatge de L’Ajuntament actua contra dos establiments per irregularitats sanitàries (nova finestra)
Veure imatge de L’exposició “Fantasma ’77. Iconoclàstia espanyola” explora la imatge monumental de Franco a partir de les estàtues eqüestres (nova finestra)
Veure imatge de Nou disseny per als camins escolars segurs (nova finestra)
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400