Compartir:
  • Facebook
  • Twiter

03/12/2020 9:30:00
Dependencia

Activitats telemàtiques a LH per donar visibilitat a les persones amb discapacitat

Coincidint amb la celebració el 3 de desembre del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, que busca sensibilitzar l’opinió pública sobre les condicions de vida d’aquest col·lectiu

L’Ajuntament i diverses entitats de la ciutat han programat algunes activitats per commemorar aquest dia
Veure imatge de Activitats telemàtiques a LH per donar visibilitat a les persones amb discapacitat (nova finestra)

L’Hospitalet celebra per divuitè any consecutiu aquest 3 de desembre el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat. Per fer-ho l’Ajuntament i diverses entitats de la ciutat han programat activitats que busquen sensibilitzar l’opinió pública sobre les condicions de vida d’aquest col·lectiu, que s’enfronta a barreres a la participació en tots els aspectes de la societat.

Per conscienciar sobre una situació que a la ciutat viuen al voltant de 23.000 persones l’Ajuntament ha programat una sèrie d’activitats que es desenvolupen els dies que envolten el 3 de desembre.

Avui, dijous, a partir de les 13 hores, l’Associació Alpi publicarà a les seves xarxes socials diferents coreografies dels alumnes dins l’activitat Ballem-Jo soc com tu. També demà, el centre d’educació especial L’Estel-Can Bori, en col·laboració amb l’Associació de Familiars d'Alumnes (AFA), farà un photocall amb missatges sobre la diversitat que publicarà a les seves xarxes socials.

Divendres vinent es farà una sessió extraordinària de la Taula Sectorial de Persones amb Discapacitat del Consell Municipal de Serveis Socials de L’Hospitalet que comptarà amb l’assistència del regidor d’Equitat, Drets Socials i Recursos Humans, Jesús Husillos. La sessió, que es farà de manera virtual, serà la primera des de l’inici de la pandèmia amb l’objectiu d’abordar els temes actuals que els preocupen i redactar un manifest conjunt que recollir les diferents sensibilitats de les entitats de persones amb discapacitat participants.

Durant aquests mesos, des de l’inici de la pandèmia, el Negociat de Promoció i Participació de les Persones amb Discapacitat, que depèn de la Secció de Dependència i Discapacitat, ha mantingut contacte estret amb les entitats i el col·lectiu per valorar possibles situacions de dependència i per ajudar en relació amb les consultes i la  informació.

Entre les 23.000 persones amb algun tipus de discapacitat a L’Hospitalet, segons les darreres dades, hi ha 7.921 persones amb problemes físics motòrics, 5.095 persones amb problemes físics no motòrics, 4.364 persones amb malaltia mental i 1.408 persones amb problemes visuals.

 

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400