Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Veure imatge de El Teatre Joventut i l’Auditori Barradas aixequen el teló de la nova temporada (nova finestra)
13/01/2022 10:45:00
Cultura

El Teatre Joventut i l’Auditori Barradas aixequen el teló de la nova temporada

La programació d’arts escèniques i música inclou produccions del Festival BarnaSants i de la Quinzena Metropolitana de Dansa   Amb les actuacions de Marina Rosell, Javier Gurruchaga  i l’Orquestra Mondragón o Ismael Serrano, entre d’altres   La banda Brams celebra el seu 30è aniversari artístic amb una producció especial al Teatre Joventut

El Teatre Joventut i l’Auditori Barradas ja tenen a punt la nova temporada de música i escena. El dissabte 22 de gener, el Teatre Joventut estrena programa amb el concert Brams 30 anys, una producció de BarnaSants, que fa un recorregut per les tres dècades de música d’aquesta banda berguedana, acompanyada de convidats molt especials, mentre que l’Auditori Barradas ho fa amb l’espectacle musical infantil Els superherois, a càrrec de Pop per Xics.

De gener a juny, el Teatre Joventut i l’Auditori Barradas acullen diversos espectacles de música i dansa en el marc dels festivals BarnaSants i de la Quinzena Metropolitana de Dansa, i una proposta d’obres de teatre de primer nivell.

Pel que fa a la programació teatral, el Teatre Joventut acull la representació d’El llarg dinar de Nadal, un fantàstic text que juga de manera molt particular amb el pas del temps (23 de gener); l’espectacle #Puertas abiertas, protagonitzat per Cayetana Guillén Cuervo i Ayoub El Hilali i que ens enfronta als nostres prejudicis (6 de febrer); Para acabar con Eddy Belleguele (13 de febrer); la comèdia Una teràpia integral, que posa en qüestió la nostra necessitat de creure en alguna cosa (18 de febrer); Elektra.25, una nova versió d’un dels grans  muntatges del teatre andalús de les darreres dècades (13 de març); la Batalla de los ausentes (2 d’abril); Feísima enfermedad y muy triste muerte de la Reina Isabel I, una sàtira grotesca sobre la successió d’una reina, l’afany de poder i la miserable corrupció humana (8 d’abril); Mare de sucre, una reflexió sobre el tracte que estem donant com a societat a les persones amb diversitat funcional (29 d’abril), i la comèdia El sopar dels idiotes, tot un clàssic que torna als escenaris amb la direcció de Paco Mir.

En el marc del Festival BarnaSants, el Teatre Joventut ha programat quatre vetllades musicals imprescindibles. Marina Rosell presenta el seu nou disc 300 crits, que segueix la seva recerca de les cançons de la resistència (29 de febrer); Javier Gurruchaga i l’Orquestra Mondragón presenten el seu nou espectacle Històries extraordinàries, un recorregut divertit, terrorífic, nostàlgic i vitalista pels quaranta anys sobre els escenaris d’aquesta formació i un homenatge a Edgar Allan Poe (6 de febrer); Ismael Serrano presenta Seremos, un viatge d’autodescobriment (1 d’abril), i l’homenatge a l’obra i la figura d’un dels grans  mestres de la música contemporània, Mikis Theodorakis (22 d’abril).

Altres actuacions en el marc de BarnaSants són els concerts de Zambayoni & Rafa Pons (19 de febrer), Sès (27 de febrer), Manuel Gerena (11 de març),  Nacho Vegas (9 d’abril) i Maria  Peláe (6 de maig).

El Teatre Joventut acull també dos espectacles de la Quinzena Metropolitana de Dansa, l’espectacle Akompasado de la companyia Iván Góngora, el 19 i 20 de març, i Vibrance + Median d’Hiroaki Umeda/S20, el 25 de març.

L’Auditori Barradas segueix la seva aposta per la música en viu, amb concerts de mitjà i petit format amb la presència de noms consolidats i propostes d’artistes emergents. Així, passaran per aquest escenari Arturo Gaya (27 de gener), Raúl Alcover (13 de febrer), Anna Ferrer (19 de febrer), Joan Reig (5 de març), Alfonso Mora (11 de març), Cristina Narea (18 de març), Xarim Aresté (19 de març), Juan Valderrama (26 de març), Claudio Gabriel Sanna i Rall Grup (3 d’abril) i BOP Banda Obrera del Poble (29 d’abril). 

L’escenari de la rambla de Just Oliveras continua en la línia d’apropar-se al públic familiar amb l’espectacle de titelles basat en el conte clàssic Hamelí (12 de febrer) i l’espectacle musical El viatge de l’elefanta Sara (20 de març).

Podeu consultar les programacions a:

Teatre Joventut: https://issuu.com/culturalh/docs/programagenerjuny22web/1?ff=true
Auditori Barradas: https://issuu.com/culturalh/docs/programa1sem22web/1?ff=true

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400