Ajuntament de L'Hospitalet
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter

07/02/2020

La Farola, el far del Llobregat

Veure imatge de La Farola, el far del Llobregat (nova finestra)
L’11 de maig de 1920 les Corts van aprovar la declaració d’utilitat pública dels terrenys  afectats pel projecte d’instal·lació del  port franc de Barcelona. Més de 900 hectàrees de la Marina que formaven part del terme municipal de L’Hospitalet van quedar agregades al de Barcelona.

A l’acta de ple de 21 de maig de 1920, l’Ajuntament es dóna per assabentat de l’aprovació d’aquesta llei i manifesta preocupació pels compromisos contrets per un préstec demanat recentment. L’Ajuntament responia al préstec amb tots els arbitris i impostos que es recaptaven a tota la localitat.

La platja de La Farola i el far del Llobregat encara dempeus i present en la memòria de moltes veïnes i veïns de la ciutat seria el símbol d’aquella segregació.

Si voleu més informació, us recomanem l’article Una Aproximació a l'estudi de les alteracions territorials del terme municipal de l'Hospitalet, 1920 i 1933 de Jordi Ferrer i Pumareta, publicat al Quadens d’estudis, núm. 19 del Centre d’Estudis L’Hospitalet

Últimes notícies

Veure imatge de Mesures especials a Collblanc, la Torrassa i la Florida per fer front a la Covid-19 (nova finestra)
Veure imatge de Mesures especials per fer front al rebrot de la Covid-19 (nova finestra)
Veure imatge de L’alcaldessa, Núria Marín, alerta d’un rebrot de casos de Covid-19 als barris del nord de L’Hospitalet (nova finestra)
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400