Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
19/01/2021 12:30:00
Educació, Innovació i Cultura

L’Hospitalet promou els Petits Talents Científics

Petits talents s’insereix en l’aposta que la ciutat fa per la divulgació científica

La Regidoria d’Educació, Innovació i Cultura posa en marxa el programa Petits Talents Científics, que desenvolupa la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació, i que  té com a objectiu fomentar l’experimentació, la indagació i la descoberta en l’aprenentatge de les ciències entre l’alumnat d'educació infantil i primària.

La iniciativa proporciona als centres educatius un seguit de recursos i orientacions pedagògiques que ajuden els mestres a implantar metodologies més participatives i creatives a l'aula. Aquests recursos permeten la realització de petits treballs de recerca i de pràctiques experimentals per part de l'alumnat.

El programa té especial cura dels aspectes metodològics i didàctics per tal que els continguts científics quedin ben inserits dins un esquema pedagògic coherent.

Petits talents s’insereix en l’aposta que la ciutat fa per la divulgació científica a través del Pla estratègic de comunicació científica de L’Hospitalet, que va arrencar al novembre passat. Es tracta d’un pla transversal que té com a objectiu fomentar la cultura científica entre la ciutadania, promoure un diàleg bidireccional entre comunitat científica i societat i donar a conèixer entre la població la tasca que desenvolupen els centres de recerca biomèdica de prestigi internacional amb seu a L’Hospitalet.

Aquesta tarda es farà en línia la sessió d’obertura de la formació Petits Talents. La iniciativa compta amb la col·laboració del Centre de Recursos Pedagògics de L’Hospitalet, que certifica la formació.

Finalitzada la formació, gratuïta i amb una durada de 20 hores, els mestres han de traslladar els coneixements adquirits a l’aula. Posteriorment s’organitza una trobada dels centres educatius que hagin participat per exposar els seus treballs.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400