Ajuntament de L'Hospitalet
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter

29/04/2020

L’Àrea d’Educació adapta tres programes educatius a la situació de confinament

Veure imatge de L’Àrea d’Educació adapta tres programes educatius a la situació de confinament (nova finestra)

L’Àrea d’Educació ha adaptat a la situació actual tres programes educatius: Fem tàndem, el Programa d’auxiliars de conversa en anglès i el Pla educatiu d’entorn. Aquestes tres iniciatives es desenvolupen en suport digital mantenint el contacte i realitzant diferents activitats en línia amb alumnat dels centres que hi participen.

Fem tàndem —amb un total de 33 programes— es desenvolupa entre els centres educatius i els seus partners (equipaments culturals i científics, institucions o entitats) i continua oferint activitats adaptades a la situació actual. És el cas del tàndem entre l’Institut Bellvitge i l’Idibell, que mantenen la col·laboració a través d’internet i que han inclòs la Covid-19 com un dels temes que aborden. Aquests projectes s’inclouen al currículum acadèmic amb activitats singulars sobre àmbits en els quals els equipaments estan especialitzats.

Pel que fa al Programa d’auxiliars de conversa en anglès, amb professors nadius, es manté també en format on line tant per a l’alumnat de 4t d’ESO com per als centres on, de forma pilot, es desenvolupa de 1r a 3r d’ESO. Es tracta d’una iniciativa pionera de l’Ajuntament de L’Hospitalet, que la finança i desenvolupa, en col·laboració amb el Departament d’Educació de la Generalitat.
Finalment, el Pla educatiu d’entorn (PEE) de L’Hospitalet es manté actiu amb l’atenció i la prevenció de l’absentisme, l’orientació i l’acompanyament, i la coordinació territorial de les actuacions d’educació i entorn. El PEE té com a objectiu aconseguir l’èxit educatiu de tot l’alumnat i contribuir a la cohesió social. El pla educatiu d’entorn és fruit de la col·laboració entre el Departament d’Educació i l’Ajuntament, amb la participació d’altres serveis de l’Ajuntament i de les entitats educatives del territori.
Aquests programes s’emmarquen en un dels objectius estratègics de l’Ajuntament, que és garantir els drets bàsics de les persones i els serveis municipals com a instruments d’equitat i cohesió social. I concretament en l’àmbit educatiu, desenvolupar accions encaminades a millorar les competències, la capacitació i les oportunitats d’èxit dels estudiants complementant els seus ensenyaments bàsics per tal d’avançar vers una societat del coneixement.
 

Últimes notícies

Veure imatge de Obert el termini per sol·licitar les beques per a estudis no obligatoris homologats de Planeta Formació i Universitats (nova finestra)
Veure imatge de Comencen les obres de l’Escola Ernest Lluch (nova finestra)
Veure imatge de L’Ajuntament reparteix 85.000 mascaretes entre gent gran i infants  (nova finestra)
Veure imatge de La novel·la Las jaurías, d’Alberto Gil, guanya el 14è Premi L’H Confidencial (nova finestra)
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400