Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Veure imatge de  L’Hospitalet rep el Premi Ciutats Educadores a les bones pràctiques de convivència   (nova finestra)
03/05/2016

L’Hospitalet rep el Premi Ciutats Educadores a les bones pràctiques de convivència  

L’Hospitalet rebrà el Premi Ciutats Educadores a les bones pràctiques de convivència a les ciutats. Atorgat per l’Associació Internacional de Ciutats Educadores (AICE) el premi destaca la implantació de la metodologia d’aprenentatge servei (ApS) que des de fa vuit anys es treballa als centres educatius de la ciutat. El guardó es lliurarà el pròxim mes de juny a la ciutat argentina de Rosario, en el marc del XIV Congrés Internacional de Ciutats Educadores que celebra l’AICE.

L’experiència “Impuls de l’aprenentatge servei a la ciutat de L’Hospitalet com a eina de convivència, cohesió social i participació” ha estat distingida com a bona pràctica perquè contribueix a obrir l’escola a la comunitat, integra l’alumnat immigrant, forma una ciutadania activa i responsable i enforteix els vincles entre el jovent i els veïns i les veïnes del seu entorn, entre altres aspectes.

Durant el curs passat, s’han dut a terme a L’Hospitalet 106 iniciatives d’ApS, en les quals han participat més de 2.000 alumnes de 44 centres educatius de primària i secundària, en col•laboració amb una setantena d’entitats socials i educatives —ONG, centres de persones discapacitades, d’educació en el temps de lleure, residències de gent gran...

Juntament amb L’Hospitalet, l’AICE també ha premiat dues bones pràctiques més, procedents de Finlàndia i Corea, per la seva contribució, des de diferents àmbits, a una bona convivència a les ciutats.

Aquestes experiències han estat escollides entre 57 candidatures procedents de 45 ciutats d’11 països i 3 continents per un jurat internacional format per acadèmics, representants del Comitè Executiu de l’AICE i de Ciutats i Governs Locals Units (CGLU).

L’ApS és una metodologia pedagògica que uneix en una sola acció l’aprenentatge d’una part del currículum de l’estudiant amb la realització d’un treball en benefici de la seva comunitat. L’aprenentatge es du a terme mentre es desenvolupa un compromís social amb col•lectius vulnerables del seu entorn, exercint des de petits el seu dret a la ciutadania per transformar la societat.


Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400