Ajuntament de L'Hospitalet
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Veure imatge de Núria Marín i John Hoffman visiten punts TIC de la ciutat (nova finestra)
30/11/2023 19:15:00
L’Hospitalet 6.0

Núria Marín i John Hoffman visiten punts TIC de la ciutat

Els punts TIC de L’Hospitalet han atès més de 9.000 persones el 2023

Aquesta tarda, Núria Marín, alcaldessa de la ciutat, ha acompanyat John Hoffman, CEO de GSMA, entitat promotora del Mobile World Congress, a visitar el TIC Truck ubicat al barri de Collblanc, on n'han pogut veure el funcionament i assistir a una classe.

Posteriorment, han visitat l’espai del Mercat de Santa Eulàlia on s’ubicarà un nou punt TIC. L’1 de febrer de l’any vinent, està prevista l’obertura de tres punts TIC, anomenats MercaTIC, a tres mercats municipals: el Mercat del Centre, el Mercat de Santa Eulàlia i el Mercat Bellvitge, amb l’objectiu de donar servei als clients i, alhora, atraure nous públics per dinamitzar el comerç.

L’Hospitalet compta actualment amb dos punts TIC, el TIC Truck i el Punt TIC de la Florida - les Planes situat al Centre Municipal la Florida - Ana Díaz Rico. Entre els dos, han atès més de 9.000 persones aquest any, i amb l’increment de tres punts més als mercats, el projecte té l’objectiu d’atendre més de 15.000 persones el 2024.

Els punts TIC donen un servei gratuït de suport digital a la ciutadania. Es poden visitar per rebre ajuda en les tasques telemàtiques més comunes: fer tràmits i gestions, concertar una cita prèvia... Tenen un doble objectiu: contribuir a la reducció de la bretxa digital de la ciutadania i formar ocupacionalment joves en risc d’exclusió social de L’Hospitalet. Són aquests joves els qui s’encarreguen de dinamitzar l’espai i donar suport a persones amb escasses habilitats digitals.

El TIC Truck, ubicat en un contenidor de transport marítim reciclat, es va presentar a l’edició d’enguany del Village MWC. L’espai ha estat situat prèviament als barris de Sant Josep i de Santa Eulàlia i actualment és a la plaça de Germanes Ocaña al barri de Collblanc.

Els punts TIC s’inscriuen dins de L’Hospitalet 6.0, l’estratègia de digitalització i connectivitat de la ciutat. El TIC Truck és una de les activitats incloses dins el conveni signat entre l’Ajuntament i la Fundació Mobile World Capital, i és gestionat per la Fundació AEMA.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400