Ajuntament de L'Hospitalet

Notícies

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter

26/11/2019
Benestar social

L’Hospitalet commemora l’1 de desembre el Dia Mundial de la Lluita contra la Sida  

El Punt d’Informació de Salut Jove ofereix proves ràpides del VIH, atén el jovent i imparteix tallers educatius a les escoles
 
Veure imatge de  L’Hospitalet commemora l’1 de desembre el Dia Mundial de la Lluita contra la Sida   (nova finestra)

L’Ajuntament commemora el Dia Mundial de la Lluita contra la Sida amb diferents propostes, com ara afegir-se a la campanya europea de la prova ràpida del VIH. Aquesta prova és un servei que ofereix el Punt de Salut Jove del Servei de Salut durant tot l’any, però aquests dies es fa una campanya especial fins al dia 29 de novembre per tal de donar-li més visibilitat. La prova del VIH és ràpida de fer, no té límit d’edat i el resultat es dona en uns minuts. Durant el 2018 van passar a fer-se el test ràpid del VIH prop d’una quarantena de persones i en cap cas es va detectar un resultat positiu.

El Punt de Salut Jove és un servei específic per a la població jove de L’Hospitalet —fins als 30 anys— per tal de promoure la salut integral, prevenint les conductes de risc mitjançant intervencions educatives, individuals o comunitàries, atenent especialment a la salut afectiva i sexual, el consum d’hàbits tòxics i l’alimentació saludable. El Punt d’Informació de Salut Jove es troba al carrer de Cobalt, 57-59, tots els dies i ofereix atenció individualitzada. També s’atén a l’equipament juvenil de Ca n’Arús els dimecres per la tarda de 16 a 19 hores. L’any passat es va atendre un total de 748 consultes.

Salut Jove també desenvolupa al llarg del curs escolar diferents tallers adreçats als joves sobre la prevenció de les infeccions de transmissió sexual, alguns dels quals coordinats amb entitats juvenils. Així, respecte a la salut sexual i afectiva, el 2018 es van fer un total de 110 tallers dirigits principalment als estudiants d’ESO (de 2n a 4t) i altres cicles especials, amb una participació de 2.942 alumnes.

A més, amb motiu del Dia Mundial de la Lluita contra la Sida, i per tal de conscienciar el jovent dels perills i de la necessària prevenció d’aquesta malaltia, s’organitzen dues sessions teatrals al Centre Cultural Barradas, el dia 3 de desembre, amb l’obra Que sí, vida?, amb un col•loqui amb els alumnes dels instituts que hi participen.

Punt d’Informació de Salut Jove
Carrer del Cobalt, 57, 2n pis.
Horari: els dilluns, dimarts i dijous, de 8.30 a 14.30 h
Els dimecres, de 8.30 a 18 h i de 16 a 19 h, i els divendres, de 8.30 a 14 h
També el Punt d’Informació de Salut Jove a Espai Jove Ca n’Arús, a l’avinguda del Carrilet, atén tots els dimecres, de 16 h a 19 hores.

Últimes notícies

Veure imatge de L’edifici de l’Ajuntament acollirà sis dies consecutius de donacions de sang  (nova finestra)
Veure imatge de Ajuntament, sindicats i empresaris aborden els efectes econòmics de la Covid-19 (nova finestra)
Veure imatge de El servei eBiblio creix un 234% al març a L’H (nova finestra)
Veure imatge de Es reforça la neteja viària (nova finestra)
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400