Compartir:
  • Facebook
  • Twiter

06/06/2019

El Consell de Nois i Noies presenta a l’alcaldessa els resultats dels encàrrecs fets a l’inici del curs  

Format per 91 nois i noies —54 alumnes de primària i 37 alumnes de secundària— de 28 centres públics i concertats de la ciutat

Veure imatge de  El Consell de Nois i Noies presenta a l’alcaldessa els resultats dels encàrrecs fets a l’inici del curs    (nova finestra)
L’alcaldessa en funcions de L’Hospitalet, Núria Marín, ha presidit avui el Ple que tanca el curs 2018-2019 del Consell de Nois i Noies de primària i secundària de L’Hospitalet. A l’acte, que ha tingut lloc al Saló de Plens de l’Ajuntament, també hi han participat el tinent d’alcaldia d’Educació en funcions, Jaume Graells, la Síndica de L’Hospitalet, Merche García, així com representants de les direccions dels centres, tutors i tutores.

En aquesta sessió, els membres del Consell han exposat les conclusions dels treballs realitzats durant tot el curs, que havien estat encarregats per l’alcaldessa el passat 10 d’octubre, en el Ple de constitució. El consistori haurà d’estudiar com materialitzar, en la mesura que es pugui, les idees aportades.

Núria Marín ha felicitat els consellers i les conselleres per la bona feina que han fet durant tot el curs i els ha animat a continuar treballant. També ha assenyalat que s’està estudiant el procés per tal que es constitueixi un Consell de Nois i Noies a cada Districte de la ciutat.

Els consellers i les conselleres de primària tenien tres encàrrecs: el primer, conèixer i difondre les funcions de la Síndica de Greuges. El segon grup s’ha encarregat de dinamitzar la Bústia del Consell, que ja es troba instal•lada a totes les escoles de primària, i que han recollit les propostes, comentaris i crítiques dels escolars. I el tercer encàrrec era prendre part activa en la campanya “Ser cívic és guai”, amb accions adreçades als infants i als adolescents de la ciutat per fer una ciutat més cívica i respectuosa.

Pel que fa als encàrrecs a l’alumnat de secundària han funcionat tres grups. Un primer grup ha treballat en l’elaboració de l’audiovisual Desmuntatòpic; un segon ha treballat una ruta d’amagatalls del joc Geocaching a la ciutat. I, finalment, un grup que ha treballat el temps lliure i ha confeccionat un programa de ràdio que dona veu als grups, associacions i entitats de joves que hi ha a la ciutat. Aquests dos últims projectes s’han fet en col•laboració amb els professionals de Torre Barrina, Centre Municipal de Creació Multimèdia de L’H.

El Consell de Nois i Noies de L’Hospitalet és un òrgan participatiu format aquest curs per 91 alumnes de 28 centres educatius públics i concertats de la ciutat. La permanència al Consell és com a màxim de dos cursos i cada curs se’n renova una part.

El Consell de Nois i Noies s’emmarca dins de la Carta de ciutats educadores, un projecte participatiu, que té com a objectiu formar ciutadans i ciutadanes crítics i compromesos. El Consell el constitueixen nois i noies de 10 a 16 anys —elegits a principi de curs entre l’alumnat dels diferents centres de primària i secundària de la ciutat— i compta amb la implicació dels tutors i de les famílies.


 

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400