Ajuntament de L'Hospitalet
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter

01/03/2019

El Complex Esportiu L’Hospitalet Nord esdevindrà un referent de l’esport lligat a la salut i la recerca 

L’Ajuntament convocarà un concurs internacional d’idees per desenvolupar el projecte que contribuirà que la Porta Nord sigui un nou espai de centralitat metropolitana
 


El Complex Esportiu L’Hospitalet Nord s’alça en un terreny de 49.488 metres quadrats en el qual hi ha una parcel•la de 1.800 metres quadrats qualificada com a sòl residencial no permanent, amb una edificabilitat màxima permesa de 7.500 metres quadrats. L’objectiu és que aquest solar aculli algun tipus de desenvolupament de negoci vinculat a la hoteleria, però relacionat amb el mon de l'esport, que anirà acompanyada de altres instal•lacions complementàries centrades en la investigació i la divulgació acadèmica, que vinculi l’esport amb la salut, la recerca i el desenvolupament econòmic.

El nou equipament aportarà nous llocs de treball, un centenar, i nous recursos per a la ciutat. L’equipament també contribuirà a configurar un nou eix de centralitat a la Porta Nord de la ciutat, en una zona ben comunicada amb transport públic, al peu de l’avinguda de la Diagonal de Barcelona, i a l’entorn de Can Rigal, on també estan previstos projectes estratègics per a la ciutat.

L’Ajuntament crearà una oficina tècnica que s’encarregarà de desenvolupar els plans de futur del Complex Esportiu L’Hospitalet Nord, a partir de la convocatòria d’un concurs d’idees internacional per definir el nou projecte. Es preveu que l’oficina comenci a funcionar l’any 2021.

De forma paral•lela, l’Ajuntament de L’Hospitalet treballa amb la Universitat de Barcelona, amb qui va signar un conveni de col•laboració l’any 2014, en trobar estratègies comunes entre les instal•lacions esportives universitàries i el Complex Esportiu L’Hospitalet Nord.

Altra via de col•laboració oberta valora la possibilitat de ser una de les seus de la candidatura de Barcelona per als Jocs Olímpics d'Hivern de 2030 amb el Complex L’Hospitalet Nord com una de les instal•lacions olímpiques. També es treballa amb l'Ajuntament de Barcelona per explorar estratègies comunes en diferents àmbits vinculades a les àrees  mencionades anteriorment.


El Complex Esportiu L’Hospitalet Nord

El Complex Esportiu L’Hospitalet Nord, inaugurat l’any 1992, s’ubica en una zona limítrofa amb la ciutat de Barcelona en un entorn amb nombroses instal•lacions esportives: el Futbol Club Barcelona, les instal•lacions esportives de la Universitat de Barcelona, el Real Club Polo Barcelona, el Club Esportiu Laietà i altres instal•lacions privades.

La instal•lació compta amb una pista poliesportiva, dues piscines cobertes i una a l’aire lliure, pistes i camp d’atletisme, pistes d’esquaix, tennis i pàdel, i diferents sales de fitness.

El Complex Esportiu, que compta amb 34 treballadors, està gestionat per l’Ajuntament a través d’un contracte de prestació de serveis adjudicat a l’empresa ADEGIS. En les seves instal•lacions es desenvolupa el grau de ciències de l’activitat física i esport de la Universitat Blanquerna. Compta amb, aproximadament, 1.200 abonats i ofereix cursets a més de 500 escolars. D’altra banda, la instal•lació és utilitzada per uns 700 estudiants universitaris. Actualment, també es seu d'importants esdeveniments esportius  de la ciutat, com el prestigiós Torneig de Bàsquet Júnior Ciutat de L’Hospitalet.
 

Últimes notícies

Veure imatge de Finalitzen els cursos de PFI del Centre de Formació d’Hostaleria (nova finestra)
Veure imatge de El Centre Cultural Santa Eulàlia acull els dies 9, 16 i 23 de juliol unes jornades de donació de sang (nova finestra)
Veure imatge de Nou carril bici segregat a la travessia Industrial (nova finestra)
Veure imatge de Remodelació del Govern municipal (nova finestra)
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400