Ajuntament de L'Hospitalet

Notícies

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter

19/02/2020

Pla educatiu d’entorn de L'H, treball en xarxa 

Veure imatge de Pla educatiu d’entorn de L'H, treball en xarxa  (nova finestra)
Més de 36.700 alumnes de la ciutat es beneficien aquest curs de les diferents activitats i programes que comprenen el marc d’actuació del Pla educatiu d’entorn (PEE), una iniciativa que té com a objectiu aconseguir l’èxit educatiu de tot l’alumnat i contribuir a la cohesió social. Els plans educatius d’entorn són fruit de la col·laboració entre el Departament d’Educació i l’Ajuntament, amb la participació d’altres serveis de l’Ajuntament i de les entitats educatives del territori. Hi participen 66 centres educatius, més d’11.100 alumnes, més de 20 entitats i 741 famílies. I, si afegim els joves participants en el programa Patis oberts, més de 36.780 alumnes.

Entre aquesta setmana i la setmana passada tenen lloc les reunions de les comissions territorials de cadascun dels barris en els quals s’aplica. Les actuacions del PEE de L’Hospitalet els executen més d’una vintena d’entitats mitjançant diferents fórmules de col·laboració amb diverses àrees municipals com ara Educació, Esports, Cultura i Guàrdia Urbana, entre d’altres. En concret, es desenvolupen a la Florida-les Planes, Pubilla Cases-Can Serra, Collblanc-la Torrassa, Gornal-Bellvitge i Santa Eulàlia.

El Pla d’actuació té una concreció a cadascun dels territoris, d’acord amb les particularitats i necessitats de cada zona. En aquest sentit, a Santa Eulàlia a partir d’aquest curs s’amplia el programa d’atenció a l’absentisme als centres educatius de primària. En el cas de les comissions territorials de Collblanc-la Torrassa i Pubilla Cases-Can Serra, a banda de donar continuïtat als programes que ja es desenvolupen, durant aquest curs es posa l’èmfasi en l’aprofundiment en la metodologia del treball en xarxa i en els tallers de suport educatiu.

Durant les sessions ja celebrades, que han estat presidides pel tinent d’alcaldia d’Educació, Esports i Joventut, Jaume Graells, i per la inspecció educativa del Departament d’Educació, que ocupen la vicepresidència de les comissions de cada territori, s’ha posat en valor la importància del treball en xarxa de tots els agents educatius per aconseguir millorar les oportunitats educatives, posant l’equitat com a element clau en l’accés a les diferents accions i programes.

El Pla educatiu d’entorn comprèn una sèrie d’activitats i actuacions orientades a prevenir i atendre l’absentisme escolar, fer un acompanyament educatiu de les famílies, ajudar en els processos de transició i itineraris educatius i vetllar per la convivència en l’àmbit educatiu. Es tracta de donar una resposta integrada i comunitària a les necessitats educatives de la societat, coordinant i dinamitzant l’acció educativa dels diferents àmbits de la vida dels infants i del jovent.

Com a prova pilot, aquest és el segon curs que s’estan desenvolupant a la Florida les actuacions del pla educatiu d’entorn 0-20, una resposta comunitària per generar una continuïtat educativa, formal i no formal, i incrementar les possibilitats d’èxit acadèmic. A més, afavoreixen l’orientació i l’acompanyament de l’alumnat i les seves famílies en la transició d’etapes educatives. També es desenvolupen en cinc municipis catalans més.

Els objectius del Pla educatiu d’entorn de L’Hospitalet són principalment potenciar les estratègies d’acompanyament a l’escolaritat i de millora de l’èxit educatiu, en el marc dels programes d’educació i entorn; enfortir els vincles entre l’escola, la família i l’entorn, com a xarxa educativa de territori; millorar la convivència als centres educatius i als barris; fer créixer la xarxa educativa de territori, vinculant accions, projectes, agents socioeducatius i institucions; enfortir l’ús de la llengua catalana com a instrument de cohesió social en el marc plurilingüe de la ciutat; vincular els recursos que ofereixen al territori amb els recursos que ja existeixen a la xarxa.
 

Últimes notícies

Veure imatge de L’OMIC informa de les noves mesures que afecten el consum (nova finestra)
Veure imatge de Més de 52.600 peces de material sanitari han estat donades per empreses i ciutadans (nova finestra)
Veure imatge de L’Ajuntament inicia la distribució de proves de detecció ràpida de la Covid-19, rebudes de la Diputació de Barcelona (nova finestra)
Veure imatge de El Consell Esportiu convoca el premi #JoEmQuedoACasa (nova finestra)
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400