Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Veure imatge de L’Hospitalet promou els Petits talents científics (nova finestra)
18/01/2022 11:00:00
Educació

L’Hospitalet promou els Petits talents científics

Per segon any consecutiu, es desenvolupa a la ciutat aquest programa de formació del professorat per fomentar l’interès per les ciències entre l’alumnat d’infantil i primària

La Regidoria d’Educació, Innovació i Cultura posa avui en marxa la segona edició del programa Petits talents científics, de la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació, que té com a objectiu fomentar l’experimentació, la indagació i la descoberta en l’aprenentatge de les ciències entre l’alumnat d'educació infantil i primària.

La iniciativa proporciona als centres educatius recursos i orientacions pedagògics que ajuden els mestres a implantar metodologies més participatives i creatives a l'aula. Aquests recursos permeten la realització de petits treballs de recerca i de pràctiques experimentals per part de l'alumnat.

El programa té especial cura dels aspectes metodològics i didàctics per tal que els continguts científics quedin ben inserits dins un esquema pedagògic coherent amb els continguts curriculars de primària. Consta de 20 hores de formació reconegudes pel Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya i es fa en col·laboració amb els Serveis Educatius de L'Hospitalet, a través del Centre de Recursos Pedagògics (CRP). Es desenvoluparà en sessions que alternaran els formats telemàtic i presencial sota el tema “Investiguem la matèria”.

Finalitzada la formació, els mestres han de traslladar els coneixements adquirits a l’aula. Posteriorment, s’organitza una trobada, el Fòrum d’experiències, en el qual els centres educatius que hi han participat exposaran els seus treballs d’investigació en l’aula.

A més, en aquesta ocasió s’han programat dues xerrades dirigides als claustres de professors “Aprendre a investigar, investigar per comprendre”, en les quals s’abordarà com desenvolupar les ciències en els infants a través de la recerca.

En aquesta segona edició es comptarà amb la participació de vuit escoles de la ciutat: la Marina, Ernest Lluch, Pompeu Fabra,Pau Vila, Màrius Torres, Joan Maragall, Pere Lliscart i Lola Anglada.
Petits talents s’insereix en l’aposta que la ciutat fa per la divulgació científica a través del Pla estratègic de comunicació científica de L’Hospitalet, que va arrencar el novembre de 2020. Es tracta d’un pla transversal que té com a objectiu fomentar la cultura científica entre la ciutadania, promoure un diàleg bidireccional entre comunitat científica i societat i donar a conèixer entre la població la tasca que desenvolupen els centres de recerca biomèdica de prestigi internacional amb seu a L’Hospitalet.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400