Ajuntament de L'Hospitalet
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter

26/02/2020
Impuls econòmic

El Ple aprova l’ampliació de Fira

El creixement es durà a terme a l’illa compresa entre l’avinguda de Joan Carles I i els carrers de les Ciències, Salvador Espriu i José Agustín Goytisolo.
Veure imatge de El Ple aprova l’ampliació de Fira (nova finestra)
El Ple de l’Ajuntament ha aprovat avui provisionalment la modificació del Pla general metropolità per a l’ampliació de Fira de Barcelona-Granvia, en l’àmbit delimitat pels carrers de les Ciències, de Salvador Espriu i de José Agustín Goytisolo i l’avinguda de Joan Carles I, a L’Hospitalet. S’han desestimat les al·legacions presentades en el tràmit d’informació pública del projecte aprovat inicialment el passat mes de juliol i s’han incorporat al document millores i ajustos que no impliquen canvis substancials. L’acord ha rebut suport de tots els grups municipals tret de L’Hospitalet En Comú Podem-En Comú Guanyem.

Amb aquest nou pas, l’Ajuntament impulsa el planejament urbanístic necessari per generar l’espai que permeti l’ampliació del recinte de Granvia, tal com es va comprometre al protocol que van signar, el passat mes de febrer, les diferents institucions implicades (Generalitat de Catalunya, Àrea Metropolitana de Barcelona, ajuntaments de Barcelona i L’Hospitalet, Cambra de Comerç de Barcelona, Diputació de Barcelona, Fira de Barcelona i Fira 2000).

El dictamen també recull la suspensió fins al 14 de febrer de 2021 de la tramitació de plans urbanístics derivats i de projectes de gestió urbanística i d’urbanització, així com l’atorgament de llicències de parcel·lació de terrenys, d’edificació, de reforma, de rehabilitació, d’instal·lació o d’ampliació d’activitats en aquest àmbit.

Ara l’Ajuntament traslladarà el projecte aprovat a la Direcció General d’Ordenació del Territori i Urbanisme del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, per a la seva aprovació definitiva.

Més superfície d’exposició a Granvia

Els recintes de Granvia i Montjuïc de Fira de Barcelona viuran els propers anys un important procés d’ampliació i renovació amb l’objectiu d’afermar el lideratge de la institució en fires i congressos, augmentar el seu nivell de competitivitat a escala internacional i contribuir a l’activitat econòmica i empresarial del territori.

Pel que fa al recinte de Granvia, dissenyat per l’arquitecte japonès Toyo Ito i que actualment compta amb 240.000 m2 de superfície bruta expositiva, s’ampliarà amb l’objectiu de donar possibilitats de creixement als salons propis i externs, competir amb els equipaments firals més importants d’àmbit mundial, atreure grans esdeveniments i simultaniejar diversos certàmens. 

El creixement es durà a terme en uns terrenys de 40.000 m2 de superfície situats a l’illa compresa entre l’avinguda de Joan Carles I i els carrers de les Ciències, Salvador Espriu i José Agustín Goytisolo, de L’Hospitalet de Llobregat, on actualment hi ha dues edificacions i terrenys no ocupats. En aquest espai es construirà un edifici de dues plantes amb 60.000 m2, a més d’una edificació per a oficines i serveis, destinats a usos firals, que enllaçarà amb el pavelló 1 i el hall Europa del recinte mitjançant un pas elevat, donant continuïtat a la passarel·la que connecta tots els pavellons.

Amb aquesta actuació, la superfície expositiva bruta del recinte de Granvia creixerà fins als 300.000 m2, situant-se entre les instal·lacions més importants de tot el món per espai. A més, destaca per funcionalitat, tecnologia, qualitat, innovació i sostenibilitat. Es preveu que l’ampliació finalitzi l’any 2024.

El Ple també ha aprovat el text refós de la modificació del PGM a les parcel·les situades a l’avinguda de la Granvia de L’Hospitalet, entre els números 183 i 189. Aquesta modificació té com a objectiu afegir als actuals usos admesos l’ús comercial i adequar les condicions d’edificació, qualificades pel PGM de sòl industrial.

En l’apartat de participació ciutadana, el sindicat CCOO de L’Hospitalet ha intervingut en el Ple amb relació a la situació d’incompliment dels acords assolits amb relació al personal de l’Ajuntament i ha demanat una reunió amb Núria Marín, que l’alcaldessa ha acceptat.

El Ple municipal ha iniciat la seva sessió amb la lectura del manifest institucional del Dia Internacional de la Dona.

Mocions aprovades

En l’apartat de mocions, ha tirat endavant la moció del Sindicat de Llogaters,  presentada per ERC i LHCP-ECG, que condemna les pràctiques del fons d’inversió Azora i l’insta a deixar de vulnerar el dret a l’habitatge del veïnat de forma sistemàtica i a asseure’s a negociar. El text també demana als governs de l’Estat i de Catalunya que elaborin amb urgència, una nova legislació dels lloguers estatal i/o autonòmic, que inclogui la regulació dels preus, la prohibició de les expulsions sense causa justificada i el dret de negociació dels llogaters a través dels seus representants.


També en l’àmbit de l’habitatge, s’ha aprovat —a iniciativa d’ERC— la moció per garantir el dret a un habitatge digne i  impulsar un pacte local de l’habitatge que tingui com a objectiu la voluntat de consensuar polítiques entre les diferents forces polítiques, administracions, entitats socials i veïnals i plataformes ciutadanes per tal de fer front al repte comú de garantir el dret a l’habitatge a la nostra ciutat. El text també insta el Govern de l’Estat a promoure les reformes per tal d’incloure la dació en pagament com a forma de cancel·lar totalment el deute hipotecari i la regulació dels preus de lloguer, insta la Generalitat de Catalunya a desplegar el Decret llei 17/2019 de mesures urgents per millorar l’accés a l’habitatge que va ser validat pel Parlament de Catalunya el 5 de febrer de 2020 i demana a l’Ajuntament que conjuntament amb la Generalitat potenciïn un parc d’habitatges de lloguer municipal.

El Ple ha aprovat per unanimitat la moció d’ERC que demana fomentar l’esport femení i donar-li visibilitat.

També ha tingut el suport unànime del Ple la proposta de Cs de suport al col·lectiu de persones amb discapacitat de la ciutat mitjançant la priorització dels recursos necessaris per cobrir les llistes d’espera dels programes educatius, assistencials i de temps de lleure que presten les entitats del tercer sector de L’Hospitalet.

A proposta de L’HCP-ECG han tirat endavant tres mocions. La primera, per garantir uns pressupostos més socials a Catalunya i per millorar el finançament dels ens locals. La segona, en commemoració del 89è aniversari de la proclamació de la II República. I la  tercera, que demana la limitació de la proliferació de salons de joc i la seva publicitat, així com reforçar la prevenció de ludopaties com a problemàtica de salut pública.

Finalment, ha tingut el vistiplau unànime del Ple la implantació de mesures destinades a millorar la situació del carrer de Femades que ha esta presentada pel PP.

Últimes notícies

Veure imatge de S’obre el termini de preinscripció d’FP (nova finestra)
Veure imatge de Reobre el vestíbul de l’estació de Bellvitge-Gornal (nova finestra)
Veure imatge de La Guàrdia Urbana intensifica la vigilància durant el primer cap de setmana en fase 1 (nova finestra)
Veure imatge de Cita demà amb l’Acting Together (nova finestra)
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400