Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Veure imatge de Finalitza el programa Ubicat, destinat a la inserció laboral de persones vulnerables (nova finestra)
27/01/2022 11:10:00
Ocupació, Empresa, Turisme i Economia Social

Finalitza el programa Ubicat, destinat a la inserció laboral de persones vulnerables

Del total de participants, 35 han estat persones aturades de llarga duració i 34 pertanyien al col·lectiu d’aturats en recerca activa de feina

Un total de 69 persones han participat en el programa d’inserció laboral de persones vulnerables Ubicat. A principis de 2021, l’Ajuntament de L’Hospitalet —a través de l’Àrea d’Ocupació, Empresa, Turisme i Economia Social— va posar en marxa aquest projecte innovador d’acompanyament a la inserció laboral i suport emocional a col·lectius vulnerables amb dificultats d’accés al mercat laboral.

Del total de participants, 35 han estat persones aturades de llarga duració i 34 pertanyien al col·lectiu d’aturats en recerca activa de feina. Durant la realització del projecte s’han superat les 1.000 hores en accions individuals i grupals i 25 participants s’han inserit al mercat laboral, la qual cosa suposa un grau d’inserció del 36%.

El programa —que ha estat subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) i pel Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE), Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social— ha consistit en actuacions d’orientació sociolaboral, coneixement de l’entorn productiu i d’apropament a les empreses, així com amb recursos per a la capacitació del personal tècnic. A més, a través d’aquest projecte s’han dut a terme iniciatives per prevenir i alleugerir la pobresa, l’exclusió social i la precarietat en l’ocupació, amb l’objectiu de reduir les desigualtats i la marginalitat d’aquest col·lectiu.

Aquest programa s’inscriu en les accions definides al Pacte de ciutat que l’Ajuntament està desenvolupant per ajudar els col·lectius especialment vulnerables amb més dificultats d’inserció social i laboral a L’Hospitalet.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400