Ajuntament de L'Hospitalet
Compartir:
 • Facebook
 • Twiter

14/04/2020

Taller amb famílies: Educar els fills i filles, viure en família...!!

Veure imatge de Taller amb famílies: Educar els fills i filles, viure en família...!! (nova finestra)
 Els tallers amb famílies que promou el Programa d’Acompanyament a les Famílies (PAEF) i l’Escola de Vida de La Florida que tenen lloc a l’Escola Joaquim Ruyra, continuen amb el programa de sessions previstes.

Així el passat el passat 30 de març es va realitzar la sessió prevista però de manera virtual per adaptar-se a les noves circumstàncies actuals. Aquests tallers amb famílies són espais que gestiona i dinamitza Barcelona Espai de Supervisió (BES) i amb la col·laboració del Pla Integral Blocs La Florida, on es presenten propostes i eines per formar i ajudar a les famílies en l’educació dels seus fills i les seves filles, viure en família...!

En aquesta sessió virtual, Neus Ballesteros i l’Arnau Careta -facilitadors i formadors de l’entitat BARCELONA ESPAI DE SUPERVISIÓ (BES)-, van dinamitzar durant una hora i mitja l’espai. Ens van ajudar- en la distància però a la vegada sentint-nos molt a prop i en confiança-, a reflexionar i compartir amb quines eines poden comptar les famílies davant situacions inesperades com l’actual; a fer-nos conscients que no hi ha una única solució a l’hora de resoldre-les dins de cada casa.

Algunes de les reflexions més destacades que van sorgir són:
 • Quina paradoxa: amb més temps de dedicació als nostres fills i filles guanyem en qualitat?.
 • Reconèixer que ens podem sentir vulnerables davant els nostres fills i filles.
 • Reconèixer qualitats pròpies com a família: què és el que estem fent aquests dies que ens dóna més força i més confiança com a família?.
 • Reinventar-nos i canviar la programació de la nostra vida.
 • Saber relaxar-nos i relativitzar les situacions angoixants.
 • Ser conscients de per què serveixen les rutines.
Per facilitar-nos aquestes reflexions i situar-nos en el tema, vam contar amb alguns articles d’experts/es en famílies que han estat publicats aquests dies en diferents mitjans de comunicació:
 • "Perdran el curs?" (publicat per la revista electrònica Catorze)
 • “Set consells per a passar el confinament amb els fills i filles” (publicat en Vilaweb)
 • “Un bon confinament amb ulls d’infant” (publicat a la revista Catorze)
 • "Mama, ¿el coronavirus mata?", com parlar de l’epidèmia amb els més petits i petites (publicat en el Periodico)
 • “5 consells per aprendre i conviure en família en situacions de confinament” (Infografia publicada pel Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya)

Aquesta activitat és una segona fase del taller amb famílies de 8 sessions que es va portar a terme durant el primer trimestre de curs amb l’objectiu d’acompanyar en l’educació i els hàbits saludables a les famílies amb fills i filles de 6 a 12 anys.

En aquestes noves sessions previstes i que duraran fins mitjans de juny, es formarà a les famílies amb eines i dinàmiques amb la finalitat que de cara al curs vinent i des de l’Escola de Vida de La Florida, puguin, com a voluntàries, facilitar l’organització d’altres activitats per a famílies.


 

Últimes notícies

Veure imatge de Obert el termini per sol·licitar les beques per a estudis no obligatoris homologats de Planeta Formació i Universitats (nova finestra)
Veure imatge de Comencen les obres de l’Escola Ernest Lluch (nova finestra)
Veure imatge de L’Ajuntament reparteix 85.000 mascaretes entre gent gran i infants  (nova finestra)
Veure imatge de La novel·la Las jaurías, d’Alberto Gil, guanya el 14è Premi L’H Confidencial (nova finestra)
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400