Compartir:
  • Facebook
  • Twiter

02/04/2020 13:45:00
Covid-19

L’OMIC informa de les noves mesures que afecten el consum

Avui entren en vigor noves mesures del Govern de l’Estat que afecten, entre d’altres, els lloguers d’habitatges i els préstecs hipotecaris per donar suport, principalment, a les persones en situació de vulnerabilitat
Veure imatge de L’OMIC informa de les noves mesures que afecten el consum (nova finestra)
Avui entra el vigor el Reial decret llei 11/2020 del Govern de l’Estat que adopta mesures urgents de caràcter econòmic i social per afrontar la situació creada per la Covid-19. Aquestes mesures de suport beneficien diferents col·lectius: persones consumidores, lloguers d’habitatges, persones amb préstecs hipotecaris i no hipotecaris, autònoms i empreses. Aquest decret complementa un altre, el Reial decret llei 8/2020, que també afectava el consum.

L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) recomana a la ciutadania que comprovin si es poden beneficiar d’aquestes mesures. L’OMIC recorda que continua atenent consultes a través de l’adreça de correu electrònic omic@l-h.cat i del telèfon 93 402 60 30, de 9 a 13.30 hores.                                           

També es poden fer consultes a la Junta Arbitral de Consum a través del telèfon 93 402 60 33.

Aquest és el resum de les mesures que avui entren en vigor:

Consum

· Suspensió de talls de subministraments de llum, aigua i gas mentre duri l’estat d’alarma, per motius diferents a la seguretat dels subministraments, de les persones i de les instal·lacions.    

· Dret a resoldre sense penalització, dins del termini de catorze dies, els contractes de compra de béns o de prestació de serveis si esdevé impossible el compliment a causa de les mesures establertes per l’estat d’alarma. Es fa especial menció als contractes de tracte successiu i els de viatges combinats.
   
· Prohibició de comunicacions comercials referides a jocs que, de forma expressa o implícita, facin referència a la situació d’excepcionalitat derivada per la Covid-19.


Lloguer d’habitatges

· Suspensió per un període de fins a sis mesos dels desnonaments a llogaters en situació de vulnerabilitat després de la finalització de l’estat d’alarma.

· Ajornament del pagament de la renda de llogaters en situació de vulnerabilitat.

· Microcrèdit sense comissions ni despeses per fer front als pagaments del deute de lloguer en el cas de petits tenidors.

· Ajuts per als llogaters que no puguin pagar el microcrèdit concedit per a  fer front als pagaments de lloguer en cas de petits tenidors.

· Pròrroga extraordinària de mig any dels contractes de lloguer.


Préstecs hipotecaris i no hipotecaris
    
· Suspensió del pagament de la quota hipotecària en supòsits de vulnerabilitat.

· Suspensió del pagament de crèdits o préstecs no hipotecaris dels consumidors que ho demanin i es trobin en situació de vulnerabilitat.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400