Ajuntament de L'Hospitalet
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter

02/04/2020 13:45:00
Covid-19

L’OMIC informa de les noves mesures que afecten el consum

Avui entren en vigor noves mesures del Govern de l’Estat que afecten, entre d’altres, els lloguers d’habitatges i els préstecs hipotecaris per donar suport, principalment, a les persones en situació de vulnerabilitat
Veure imatge de L’OMIC informa de les noves mesures que afecten el consum (nova finestra)
Avui entra el vigor el Reial decret llei 11/2020 del Govern de l’Estat que adopta mesures urgents de caràcter econòmic i social per afrontar la situació creada per la Covid-19. Aquestes mesures de suport beneficien diferents col·lectius: persones consumidores, lloguers d’habitatges, persones amb préstecs hipotecaris i no hipotecaris, autònoms i empreses. Aquest decret complementa un altre, el Reial decret llei 8/2020, que també afectava el consum.

L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) recomana a la ciutadania que comprovin si es poden beneficiar d’aquestes mesures. L’OMIC recorda que continua atenent consultes a través de l’adreça de correu electrònic omic@l-h.cat i del telèfon 93 402 60 30, de 9 a 13.30 hores.                                           

També es poden fer consultes a la Junta Arbitral de Consum a través del telèfon 93 402 60 33.

Aquest és el resum de les mesures que avui entren en vigor:

Consum

· Suspensió de talls de subministraments de llum, aigua i gas mentre duri l’estat d’alarma, per motius diferents a la seguretat dels subministraments, de les persones i de les instal·lacions.    

· Dret a resoldre sense penalització, dins del termini de catorze dies, els contractes de compra de béns o de prestació de serveis si esdevé impossible el compliment a causa de les mesures establertes per l’estat d’alarma. Es fa especial menció als contractes de tracte successiu i els de viatges combinats.
   
· Prohibició de comunicacions comercials referides a jocs que, de forma expressa o implícita, facin referència a la situació d’excepcionalitat derivada per la Covid-19.


Lloguer d’habitatges

· Suspensió per un període de fins a sis mesos dels desnonaments a llogaters en situació de vulnerabilitat després de la finalització de l’estat d’alarma.

· Ajornament del pagament de la renda de llogaters en situació de vulnerabilitat.

· Microcrèdit sense comissions ni despeses per fer front als pagaments del deute de lloguer en el cas de petits tenidors.

· Ajuts per als llogaters que no puguin pagar el microcrèdit concedit per a  fer front als pagaments de lloguer en cas de petits tenidors.

· Pròrroga extraordinària de mig any dels contractes de lloguer.


Préstecs hipotecaris i no hipotecaris
    
· Suspensió del pagament de la quota hipotecària en supòsits de vulnerabilitat.

· Suspensió del pagament de crèdits o préstecs no hipotecaris dels consumidors que ho demanin i es trobin en situació de vulnerabilitat.

Últimes notícies

Veure imatge de La Generalitat reobre els CAP que va tancar a L’H per la Covid-19 (nova finestra)
Veure imatge de Els mercats municipals amplien horari i, des d’avui, obren també els divendres a la tarda (nova finestra)
Veure imatge de L’artista Garbi KW, nou comissari d’art urbà de L’Hospitalet  (nova finestra)
Veure imatge de Reunió amb els hotelers de L’H per analitzar la situació arran de la crisi per la Covid-19 (nova finestra)
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400