Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Veure imatge de Els discursos d’odi centren les activitats del Dia Internacional contra l’LGTBI-fòbia (nova finestra)
17/05/2022 9:15:00
Igualtat

Els discursos d’odi centren les activitats del Dia Internacional contra l’LGTBI-fòbia

Taller de pancartes, música i una taula rodona, entre d’altres, per reflexionar sobre les discriminacions per raó d’orientació sexual, identitat o expressió de gènere i denunciar-les

L’Hospitalet se suma avui a les reivindicacions del Dia Internacional contra l’LGTBI-fòbia del 17 de maig per recordar que cal donar resposta a tota situació de discriminació, d’injustícia i de violència envers les persones per la seva identitat o expressió de gènere, per  les seves diferències en el desenvolupament sexual o per la seva orientació sexual i afectiva.

Sota el lema “L'Hospitalet contra l'LGTBI-fòbia" l’Oficina Municipal LGTBI+ i entitats municipals han organitzat una sèrie d’activitats per sensibilitzar la societat contra la discriminació del col·lectiu LGTBI+ a través de la informació, la reflexió i la denúncia.

Com a preludi a aquesta jornada, divendres, 13 de maig, va tenir lloc un taller de pancartes, adreçat a joves, contra els discursos d’odi i les discriminacions. Va ser a l’Espai Jove Ca N’Arús de 17.30 a 19.30 h. Aquest taller va ser organitzat conjuntament amb la Fundació Contorno Urbano i va ser conduït per l’artista urbana Malicia.

Avui, dimarts 17 de maig, a les 20h, hi haurà una concentració a la plaça de l’Ajuntament i les entitats de la ciutat, que treballen per tal que es respecti i s'inclogui la diversitat sexual, afectiva i de gènere, llegiran un manifest contra l’LGTBI-fòbia. Aquest manifest denuncia la vulneració de drets de les persones LGTBI+ arreu del món i a Catalunya. Per emmarcar l’acte, l’alumnat de l’Escola Municipal de Música (EMMCA) tocarà algunes peces al principi i al final de la concentració.

Aquest acte comptarà amb l’assistència de l’alcaldessa de la ciutat, Núria Marín, i la regidora d’Igualtat i Joventut, Laura García Manota, entre altres representants municipals. En acabar, qui assisteixi a l’acte podrà sumar-se a la concentració de Barcelona.

El dijous dia 19, a les 18 h, el Centre Cultural Tecla Sala acollirà la taula rodona i col·loqui “Discursos d’odi, prevenció i abordatge de l’LGTBI-fòbies”. Hi participaran l’Associació ACATHI, l’Associació Candela i Coordinadors d’investigació de delictes d’odi i procediments de prevenció de radicalització violenta de Mossxs d’Esquadra. Presentarà i moderarà el col·loqui Miriam Solá, investigadora i consultora en polítiques de gènere LGTBIQ+.

L’Ajuntament de L’Hospitalet sempre ha tingut sensibilitat pels drets de les persones LGTBI, i ha aprovat en sessions plenàries diverses mocions proclamant la igualtat de drets de les persones.

L’any 2019 va aprovar el Pla per la diversitat sexual, afectiva i de gènere amb tres objectius principals: sensibilitzar tota la població sobre la diversitat; prevenir, detectar i atendre les discriminacions i violències per raó d’orientació sexual, identitat de gènere o expressió de gènere, i garantir els drets de les persones LGBTI. Aquest pla es va elaborar amb l’estreta implicació de la Diputació de Barcelona i d’entitats i associacions especialitzades com ALISE, Bruixes o l’Observatori contra l’Homofòbia, i amb la coparticipació de professionals i agents socials de nombrosos àmbits de la vida quotidiana (educació, treball, esports, salut…).

Actualment, des de l’Oficina LGTBI+ s’informa i orienta persones, famílies i professionals del municipi, i s’atenen i canalitzen situacions de discriminació o agressió. Així mateix, es promou que les entitats de la ciutat i les àrees municipals incloguin la diversitat sexual, afectiva i de gènere en les seves intervencions.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400