Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Veure imatge de La Guàrdia Urbana atén 436 requeriments ciutadans en les tres primeres setmanes del pla especial de seguretat d’estiu (nova finestra)
06/07/2022 10:00:00
Seguretat i civisme

La Guàrdia Urbana atén 436 requeriments ciutadans en les tres primeres setmanes del pla especial de seguretat d’estiu

La majoria de les incidències es concentren en horari de vespre i nit i, fins ara, han experimentat una reducció d’entre el 25 i el 35 per cent respecte a l’any passat

La Guàrdia Urbana ha atès 436 requeriments ciutadans en les tres primeres setmanes del pla especial de seguretat d’estiu. La policia local i diferents àrees municipals, en col·laboració amb els Mossos d’Esquadra i la Policia Nacional, han tornat a posar en marxa aquest estiu el pla d’actuació integral UNTOS. Es tracta d’un pla de xoc que s’insereix en l’Aliança per la convivència i que té per objectiu millorar el nivell de convivència i seguretat a la ciutat.

Les actuacions del pla especial se centren en la lluita contra l’incivisme i la inseguretat en quatre espais de L’Hospitalet que mereixen una atenció especial: els Blocs de la Florida, l’avinguda de Severo Ochoa, la plaça d’Eivissa i la plaça de la Llibertat.

La majoria de les incidències es concentren en horari de vespre i nit i, fins ara, han experimentat una reducció d’entre el 25 i el 35 per cent respecte a l’any passat.

Tot i que s’han detectat algunes festes, de vegades amb grans altaveus, a la zona dels Blocs de la Florida al vespre i a les nits, l’increment de recursos està permetent actuar de forma efectiva per solucionar aquests incidents. També s’estan fent accions de forma intensiva contra les terrasses irregulars; els sorolls nocturns a les àrees de jocs infantils, com les de l’avinguda de la Primavera i l’avinguda de Catalunya; les concentracions de persones que pertorben la convivència i la presència de botellons, com els de les zones de l’estació de metro Torrassa o Riera dels Frares, entre altres actuacions. En el desallotjament d’aquests botellons ha participat activament la recentment creada Unitat Especial d’Intervenció de la Guàrdia Urbana.


Controls i denúncies

Durant les tres primeres setmanes del pla UNTOS, la Guàrdia Urbana ha fet 277 controls estàtics a les zones d’actuació, que han permès identificar 70 persones i imposar 35 denúncies per infraccions a l’ordenança del civisme i quatre de trànsit. També han estat detingudes cinc persones per amenaces greus, recerca i captura pendent, violència domèstica i drogues.

Els inspectors de Via Pública hi han realitzat 63 inspeccions a locals que han derivat en 29 informes d’incidències, en procés de tramitació a l’Oficina de Sancions. En concret, han estat denunciats 27 establiments amb terrasses: 19 per excedir el nombre de taules, cadires o para-sols autoritzats; sis per incompliment d’horari de tancament a les nits, i dos per instal·lar terrasses sense llicència.

També, s’han obert expedients de revocació de llicència de terrassa a bars que acumulaven un elevat nombre de sancions i s’han retirat terrasses no autoritzades.

Per la seva banda, la Unitat de Convivència i Policia administrativa ha denunciat nou perruqueries i un estanc per diverses irregularitats relacionades amb  la llicència, l’assegurança, les instal·lacions o el soroll.

Els agents cívics han posat en marxa les civiteques d’estiu a les tardes adreçades als infants —dues d’elles fixes a la plaça dels Blocs de la Florida i la plaça de la Llibertat i una altra itinerant a vuit espais més de la ciutat— i han intensificat les accions informatives de la campanya de sorolls i la recollida selectiva de residus enfocada als comerços, especialment d’alimentació.

A més, en les tres primeres setmanes del pla UNTOS, els agents cívics han dut a terme 167 actuacions a les zones de la plaça d’Eivissa, l’avinguda de Severo Ochoa i la plaça de la Llibertat per informar i fomentar actituds cíviques sobre la conducció de patinets elèctrics —dins les accions de l’Aliança per la convivència—, el consum d’alcohol i drogues, l’ús de l’espai públic, els jocs de pilota o els monopatins.

Amb el pla especial de seguretat d’estiu es posa en marxa un dispositiu municipal de caràcter transversal en el qual participen la Guàrdia Urbana —en col·laboració amb la resta de cossos policials que operen a la ciutat— i els serveis de Convivència, Via Pública, Neteja Urbana, Activitats i Sancions.

L’objectiu és garantir la convivència veïnal en una època amb un ús més intensiu de l’espai públic, actuant sobre les activitats que generen més queixes ciutadanes per molèsties originades a la via pública i als establiments. Alhora, es vol reduir la sensació d’impunitat que generen els actes incívics i els fets delictius aplicant tolerància zero en aquests tipus d’infraccions.

 

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400