Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Veure imatge de Ciutadanies i Territori, jornades per reflexionar sobre memòria, identitat i territori (nova finestra)
16/11/2021

Ciutadanies i Territori, jornades per reflexionar sobre memòria, identitat i territori

L’associació cultural Assaig 7 i Espai 10: Laboratori de les Arts Contemporànies, en col·laboració amb el Districte Cultural de L’Hospitalet organitzen les jornades Ciutadanies i Territoris: Diàlegs entre Pràctiques, Comunitats i Arxiu. Es desenvoluparan del 17 al 20 de novembre al Centre d’Art Tecla Sala i a l’Edifici Freixas per reflexionar sobre qüestions de memòria, identitat i territori amb artistes i agents culturals del Districte Cultural.

En quatre dies es faran taules de diàleg, conferències, obres i accions artístiques en l’espai públic per fer un exercici multidisciplinari, transversal i col·lectiu per reflexionar sobre el lloc que habitem i les pràctiques socioculturals que coexisteixen als barris.

Les jornades sorgeixen a partir del projecte Indústries i tallers que l’associació cultural Assaig 7 va iniciar el 2020, una investigació de camp que busca cartografiar oficis i petites indústries que conviuen al Districte Cultural per documentar i recuperar el teixit social de la zona.

La conferència d’obertura anirà a càrrec del col·lectiu Stalker, dedicat des de 1995 a fer investigacions i accions al territori posant especial atenció a les realitats marginals de territoris abandonats i en transformació. Les seves intervencions experimentals es basen en pràctiques espacials i d’escolta col·laborativa que activen a través de dispositius d’interacció.

El dia 20 tindrà lloc la jornada L’Hospitalet torna al mar, un recorregut pel riu Llobregat fins a la sortida a mar, una travessia per teixir les històries i les memòries del territori.

Les jornades estan coordinades per Luz Muñoz, curadora d’Espai 10, i Andrea Lería, artista i directora d’Assaig 7.


Programa

Roma: l’art de renéixer espontàniament entre les ruïnes del present
Dimecres, 17 de novembre, a les 18.30 h. Centre d’Art Tecla Sala.
Obertura del programa i conferència a càrrec de Lorenzo Romito i Giulia Fiocca (col·lectiu Stalker) sobre pràctiques col·lectives que reivindiquen la ciutat.

Duo show: col·lectiu Stalker i Michele Morea
Dijous, 18 de novembre, a les 17 h. Assaig 7, Edifici Freixas.
Exposició comissariada per Luz Muñoz (Espai 10).
Aquesta exposició forma part del Loop City Screen.

Taules de diàleg moderades per la comissària Luz Muñoz
Divendres, 19 de novembre, a les 17 h. Assaig 7, Edifici Freixas.
Taula 1: Revalorització de barris i/o comunitats a Catalunya. Amb el col·lectiu Sitesize i Andrea Lería (Assaig 7).
Taula 2: Allò fronterer a les pràctiques artístiques de recerca. Amb l’artista Francisco Navarrete i el col·lectiu Stalker.
Taula 3: Memòria, arxiu amateur i història local. Amb el comissari Jorge Blasco (Edifici Freixas), Mireia Mascarell (antropòloga) i Xavi Pons.

L’Hospitalet torna al mar
Dissabte, 20 de novembre, a les 11 h. Caminada per L’Hospitalet amb el Col·lectiu Stalker.
Punt de trobada: Metro L1 - Hospital de Bellvitge.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400