Ajuntament de L'Hospitalet
Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
Veure imatge de El pregó de Dani Flaco marcarà demà l’inici de les Festes de Primavera (nova finestra)
17/04/2024 12:30:00
Festes de Primavera 2024

El pregó de Dani Flaco marcarà demà l’inici de les Festes de Primavera

Del 18 al 21 d’abril, a diversos espais de L’Hospitalet.

El cantautor hospitalenc Dani Flaco serà l’encarregat demà, a les 20 hores, de fer el pregó que donarà el tret de sortida a les Festes de Primavera, des del balcó de l’Ajuntament. A continuació, vindrà el Toc d’inici, amb l’exhibició de les colles i la imatgeria festiva de la ciutat a la plaça de l’Ajuntament.

Dani Flaco, nascut al barri de Bellvitge, amb deu anys va iniciar els estudis musicals a l’escola dels Amics de la Música de Bellvitge fins que, ja adolescent, va formar part de diferents bandes de la ciutat. El 2001 va començar a donar forma al seu projecte en solitari, un projecte que l’ha dut a editar vuit discos de llavors ençà. Ha col·laborat amb Manolo García, MClan, Álvaro Urquijo (Los Secretos), Santi Balmes (Love of Lesbian) o Ismael Serrano, entre d’altres.

El pregó marcarà l’inici oficial de les Festes, seguit del Toc d’inici amb les entitats de cultura tradicional i popular de L’Hospitalet. El seguici popular baixarà per la rambla de Just Oliveras fins a la plaça de l’Ajuntament, on entrarà en finalitzar el pregó. La Banda Provençana, dirigida per Eduard Casals, acompanyarà les entitats en el recorregut interpretant el seu repertori, en què no podria faltar el Ball de la balsa, la peça hospitalenca que tradicionalment inicia a les festes.

Aquest serà el moment per desplegar la imatgeria festiva de la ciutat, amb bestiari, gegants, castellers, capgrossos, dansaires, sardanistes, trabucaires i diables i diablesses.

El pregó es podrà seguir en streaming a través de Televisió de L’Hospitalet i el portal web lhdigital.cat a partir de les 19.45 hores.

Les Festes de Primavera ofereixen un programa d’activitats que destaca per l’oferta de música al carrer i d’arts escèniques, així com la cultura popular, les tradicions i una varietat d’activitats pensades per a tots els públics. El programa inclou també les propostes de la diada de Sant Jordi, que tornarà a omplir la rambla de Just Oliveras de tradicionals paradetes de llibres i roses.

Per a més informació sobre la programació: www.l-h.cat/festesdeprimavera.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400