Compartir:
  • Facebook
  • Twiter

15/12/2020

El Govern central aportarà el 50 % del pressupost per rehabilitar el Castell de Bellvís

Veure imatge de El Govern central aportarà el 50 % del pressupost per rehabilitar el Castell de Bellvís (nova finestra)

Una comissió mixta formada pels ministeris de Transports i de Cultura ha inclòs la rehabilitació arqueològica i arquitectònica del Castell de Bellvís en la proposta de finançament per recuperar patrimoni històric a Catalunya a través d’una partida de 23,5 milions d’euros. 

Segons aquesta proposta, el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana aportaria el 50 % del pressupost total de l’actuació, que s’eleva a 1.719.388,22 euros. L’altra 50 % l’aportaria l’Ajuntament, que ja ha fet una reserva de crèdit.
La resolució provisional permetrà continuar amb el procediment fins a l’adopció de la resolució definitiva, condicionada a l’aprovació dels projectes i a les aportacions financeres compromeses.

Les aportacions econòmiques van a càrrec del programa de l’1,5 % cultural, creat per garantir la conservació i promoure l’enriquiment del patrimoni històric, cultural i artístic.

El regidor de Cultura, David Quirós, s’ha mostrat satisfet per la proposta de la comissió mixta ja que “permetrà avançar en la recuperació de l’edifici. Esperàvem la decisió del Ministeri per avançar en la rehabilitació del Castell de Bellvís ara que ja tenim preparat el projecte de pla d’usos. El convertirem en un equipament de ciutat, un centre d’interpretació de l’època medieval a L’Hospitalet”.

Les restes del Castell de Bellvís es van descobrir l’any 2007, durant la realització de treballs previs de rehabilitació de la Casa de la Torrassa, antiga masia situada a la ronda de la Torrassa. Els estudis històrics fets amb posterioritat van documentar l’existència d’un gran edifici medieval de planta rectangular, construït en un moment no posterior al segle XII. Els fossats als costats est i oest indiquen que es tractava d’una fortificació militar.

El Castell de Bellvís està declarat Bé Cultural d’Interès Nacional i inclòs dins el Pla especial de protecció del patrimoni arquitectònic de L’H (PEPPA).

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400